Wensboom wensen gehonoreerd door Lions

13 januari 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - De jaarlijkse traditie van de Lions heeft ook dit jaar weer geleid tot mooie bijdragen aan goede doelen. In december zijn maar liefst 28 wensen in de wensboom bij Plus Van Schaick gehangen, waarvan ongeveer een kwart is gehonoreerd.

door Monique José Timmermans

De aanvragers van wensen, de ontvangers namens de goede doelen en Lions-leden waren zaterdag verenigd in Eetcafé ‘t Vosje, waar Ab van Gorkum het woord mocht voeren. ,,Ik kan het niet anders noemen dan een prijsuitreiking.”

Waarbij één ding anders ging dan voorgaande jaren. De bloemenhulde aangeboden door Plus Van Schaick werd overhandigd aan degenen die zo voor een ander in de bres waren gesprongen dat ze een wens in de boom hadden gehangen. ,,Het is toch overdreven als de ontvanger van de ‘prijs’ ook nog met een bos bloemen hier weggaat”, meende Van Gorkum.

En zo konden naar voren komen: Hakuna Matata, het maandelijkse eetcafé voor geestelijk gehandicapten, dat symbolisch stamppotmaaltijden ontving voor een dineravond, De Regenboog om een ‘geuren’ steamapparaat voor de snoezelruimte te ontvangen, Reinaerde voor een eeuwigdurende kalender voor de oudere cliënten en wordt bijgedragen aan een optreden van de Faria Clowns in de Lisudinahof, waar een aantal oud-inwoners van Maarn verpleegd wordt.

De Liz Hartelmanege kan zich voortaan overal presenteren met foto’s op een digitale fotolijst om zo weer sponsors te werven. De EHBO-vereniging was blij met het simulatiebordspel. Van Gorkum: ,,De EHBO’ers assisteren ook bij ieder evenement van ons, daar konden we dus niet omheen.” En de dierenambulance kan weer twee vrijwilligers in de juiste kleding steken met de ontvangen bijdrage. Tenslotte droegen twee jonge dames het Zeister Dierentehuis een warm hart toe: ,,Wij waren er geweest en hoorden dat ze wel geld konden gebruiken voor hondenbrokken of het opknappen van hokken.”, aldus de zusjes Linde en Femke van den Berk. Die wens werd als laatste waarheid.

Hetgeen de Dierenambulancemedewerkers de opmerking ontlokte: ,,Dan weten wij weer waar we dieren naar toe kunnen brengen. Daar is het onderkomen goed.”

advertentie
advertentie