AZC waardeert inzet brandweer met rijstmaaltijd

Nieuws

LEERSUM - Het komt regelmatig voor dat de Leersumse Brandweer moet uitrukken vanwege een melding op AZC De Hoogstraat. Wim van der Neut: ,,Hoewel het vaak loos alarm is, moet elke melding serieus worden genomen, dat is nu eenmaal ons werk.’’ Als gevolg van de vijftigste uitruk, kregen de vrijwilligers van de Brandweer afgelopen maandag een Chinese rijstmaaltijd aangeboden.

door Jan Meijer

Wim van der Neut vertelt hoe dat in zijn werk ging: ,,Onze bevelhebber zei bij wijze van geintje na de zoveelste uitruk, dat we bij de vijftigste uitruk wel een rijsttafel zouden hebben verdiend. Daar moest dan nog wel even over worden onderhandeld, maar het kwam voor elkaar. Weliswaar stond de belofte al enige tijd open - inmiddels is het aantal uitrukken al de 75 gepasseerd - maar het AZC kwam zijn belofte op maandag 29 december keurig na.’’

Voorafgaande aan de vaste oefenavond op maandag, werd de kazerne keurig ingericht als restaurant en werd de chinese rijstmaaltijd afgeleverd voor de dertig aangeschoven brandweermannen en oud-leden, want die mochten ook meegenieten. ,,Het was allemaal goed geregeld, zo goed zelfs, dat de maaltijd tijdens het oefenen erna nog behoorlijk in de weg zat. Met een bolle buik in de chemiepakken viel voor sommigen niet mee,’’ zei Van der Neut gekscherend. Het werd voor lief genomen, want een dergelijke afwisseling op een oefenavond is vanzelfsprekend zeer welkom. Ondanks alles werd er, als gebruikelijk serieus geoefend.

Het Leersumse korps is op zoek naar versterking. Het liefst mensen - vrouwen zijn ook welkom - die in Leersum werken en overdag beschikbaar zijn. Op de oefenavond op maandag van 19.30 tot 22.00 uur in de kazerne aan de Schermlaan kan men eens komen kennismaken.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (4): ‘Misschien hebben we het niet willen zien aankomen’ 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Kinderboerderij woest vanwege gedumpte konijnen: ‘Diertjes overnemen gaat niet zomaar’ 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (3): ‘Als je het mij vraagt komt het petroleumstel terug’ 1 okt, 16:00
PREMIUM
Afbeelding
Studentenhuizen op de Heuvelrug 1 okt, 12:51
PREMIUM
Afbeelding
Nieuwe speeltuin Beelaerts van Bloklandstraat: ‘Dit is een primeur voor onze gemeente’ 1 okt, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Gemeenteraad akkoord met bouwplan Sportlaan Driebergen 30 sep, 18:11
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (2): ‘Een revolutie of burgeroorlog is niet ondenkbeeldig’ 30 sep, 16:00