Ingezonden: Leerlingenvervoer Heuvelrug compleet op de schop?

Nieuws

Met verbazing namen wij gisteren kennis van een schrijven van de gemeente waarin aandacht werd gevraagd voor mogelijke veranderingen in de beleidsregels van het Leerlingenvervoer.

Wij zijn zelf ouders van een kind die we niet op vrijwillige basis naar Speciaal onderwijs laten gaan. Tot dit jaar werd ze gehaald en gebracht door leerlingenvervoer maar daar kwam dit jaar de klad in omdat men van mening was dat onze dochter (10 jaar) prima zelfstandig met het openbaar vervoer van Leersum naar Wijk bij Duurstede kan reizen ???? Na bezwaar aangetekend te hebben is er een second opinion uitgevoerd door de gemeente waarvan we de uitslag nog moeten afwachten. Deze uitslag zou kunnen zijn dat er mogelijkheden zijn voor begeleid openbaar vervoer, wat volgens de beleidsregels wordt omgezet naar vervoer met een taxibus.

In afwachting van de beslissing valt dus deze brief op de mat waarin gesteld wordt dat de gemeente op 9 december hierover een beslissing gaat nemen en dat we ons moeten voorbereiden op een afschaffing van dit vervoer en dat het in het vervolg maar door ouders onderling geregeld moet worden of toch met het openbaar vervoer. De achtergrond hiervan zijn de komende bezuinigingen.

Wellicht is er iemand van deze gemeente die al deze ouders kan vertellen hoe dat is uit te leggen met in het achterhoofd de discussies over bouwwerken die uit de begroting zijn gelopen, de discussie over een nieuw gemeentekantoor van ik meen 24 miljoen, een project als De Binder dat door alle ingrepen zwaar geld kost, etc. etc.

Ik hoop dat we de politieke partijen die tijdens de verkiezingen gepleit hebben voor het instandhouden van het leerlingenvervoer, dan wel, minimaal bezuinigen hierop niet hoeven te betrappen op kiezersbedrog en dat men op 9 december zich realiseert dat hier een flink aantal ouders ernstig mee in de problemen komt en erger nog, kinderen hiervan de dupe worden.

Paul van Veen, Leersum

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 12 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30