bestuur en RvC Heuvelrug Wonen en Woningbouwstichting Cothen
bestuur en RvC Heuvelrug Wonen en Woningbouwstichting Cothen Heuvelrug Wonen

Woningcorporaties Heuvelrug Wonen in Doorn en Woningbouwstichting Cothen spreken de intentie uit om te fuseren

24 juli 2020 om 12:01 Nieuws Deel je nieuws

 

Directeur-bestuurders Jos Sleyfer (Heuvelrug Wonen) en Wim Moggré (Woningstichting Cothen)  hebben op 16 juli 2020 samen een intentieovereenkomst ondertekend. Beide corporaties zijn voornemens om op 1 januari 2022 te fuseren.

De afgelopen periode hebben de Raden van Commissarissen en de bestuurders van Heuvelrug Wonen en Woningbouwstichting Cothen gesprekken gevoerd over de mogelijkheden voor een verdere samenwerking tussen beide woningcorporaties. Deze gesprekken hebben er toe geleid dat onlangs een intentieovereenkomst is getekend waarin het voornemen tot een fusie is opgenomen.

De komende periode wordt gewerkt aan de voorbereidingen.
Dit betekent dat in de komende periode gewerkt gaat worden aan de voorbereiding van een fusie die op 01 januari 2022 zal worden geëffectueerd. Tot dat moment blijven beide organisaties zelfstandig functioneren. Vervolgens zal Heuvelrug Wonen de werkzaamheden in Cothen overnemen. Hiermee voegt Heuvelrug Wonen 300 woningen toe aan haar bezit.

Woningstichting Cothen kan alle volkshuisvestelijke opdrachten in Cothen niet meer zelfstandig realiseren.
Ook in Cothen is er een enorme vraag naar nieuwe sociale huurwoningen. Heuvelrug Wonen en Woningbouwstichting Cothen werken al langer samen. Vanuit deze samenwerking heeft Heuvelrug Wonen in het recente verleden nieuwbouw gepleegd in Cothen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie