Kunstenares Marie-Louise Oudkerk
Kunstenares Marie-Louise Oudkerk Annemarie Ruys

Werken kunstenares Marie-Louise Oudkerk in HOF212

Nieuws Deel je nieuws

‘Taal, tijd, muziek en rust’. Dit zijn de belangrijkste stijlkenmerken van de kunstwerken van Marie-Louise Oudkerk. Jarenlang waren haar kunstwerken te bewonderen op villa Sparrenheuvel in Zeist. Inmiddels woont deze ondernemende kunstenares in Frankrijk, alwaar ze haar eigen atelier en B&B heeft onder de naam ‘Art en Route’. Vanaf vrijdag 24 januari aanstaande zijn haar werken, getiteld Kunst op Maat, voor drie weekenden* weer terug in Nederland, te bewonderen in HOF212 in Driebergen-Rijsenburg. Oudkerk begon ruim 30 jaar geleden met aquarelleren, beeldhouwen en gemengde technieken. Ze groeide op in een gezin waar muziek en kunst centraal stonden. Inmiddels werkt ze ruim 20 jaar vol passie en toewijding als onafhankelijk kunstenaar aan haar gemengde technieken, abstracte portretten in acryl op linnen. Elk schilderij is een originele compositie van kleur, symboliek, iemands karakter, iemands leefomgeving, hobby of werk. Niet voor niets schildert deze kunstenares naast haar eigen vrije werk, ook veel in opdracht voor particulieren en bedrijven. In elk project verwerkt Oudkerk verschillende soorten materialen. Zoals ze zelf zegt: “Elk schilderij begint met chaos. Verschillende soorten papier (geboortekaartjes, liefdesbrieven etc), metalen, verweerde afgedankte materialen en natuurlijke materialen.” Op een speelse wijze verwerkt Oudkerk al deze materialen in een prachtig vlakken-, kleuren- en lijnenspel. Op de vraag hoe deze werkwijze is ontstaan, antwoordt ze: “Het vertelt iets over mij. Voortdurend maak ik de balans op tussen orde en chaos. Zo leef ik mijn leven als moeder van 4 kinderen en zelfstandig kunstenares elke dag opnieuw in een georganiseerde chaos.” Oudkerk exposeert haar schilderijen in binnen- en buitenland (lees: Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland) op beurzen, in galeries en op privétentoonstellingen. De werken van Marie Louise Oudkerk zijn in HOF212 niet uitsluitend te bewonderen, maar ook te koop.

*24 januari van 19.30 tot 22.00 uur, alsmede op 25 en 26 januari, 1 en 2 februari en 8 en 9 februari van 14.00 tot 17.00 uur)

Meer informatie

Ruys O'riginal Art Foundation, HOF212 (House of Fotografie), Hoofdstraat 212, Driebergen-Rijsenburg, +31-6-55122622, annemarieruys@gmail.com, www.ruysoriginals.com

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 1 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep 14 uur geleden
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen gisteren
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31
PREMIUM
Afbeelding
Herstel van schade door valwind in Leersum kan beginnen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Van Barneveld helpt door brand getroffen bakker uit Doorn 4 okt, 08:27