impressie 3bergenLOOP
impressie 3bergenLOOP Wim de Bruijne

3bergenLOOP, sportief het nieuwe jaar in!

7 januari 2020 om 13:56 Nieuws Deel je nieuws

Op zaterdag 7 maart 2020 vindt voor de 16e keer 3bergenLOOP plaats. Dat betekent dat u nog 2 maanden heeft om te trainen voor de 6km, 12km of de halve marathon. Durft u de uitdaging aan? Kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen aan de kidsrun. Inschrijven kan via 3bergenloop.nl, op de website vindt u ook meer informatie over dit hardloopevenement. Start en finish zijn op RCN Het Grote Bos.

Een groot deel van het parcours van de 3bergenLOOP gaat door bos- en natuurgebieden van Utrechts Landschap. Dit jaar koos de 3bergenLOOP als goede doel daarom een aantal projecten die Utrechts Landschap wil realiseren op Heidestein en landgoed Bornia. Bij de inschrijving kunt u hiervoor een vrijwillige bijdrage doen. De projecten zijn vervanging van de kapotte brug over de spreng bij het ven van Heidestein en het beter toegankelijk maken van Heidestein Bornia voor minder validen door de aanschaf van ruwterrein stoelen en aanpassingen van toegangshekken / wildroosters zodat ook minder validen deze makkelijk kunnen passeren.

De looproutes zijn voor het grootste deel onverhard. Ze gaan over de landgoederen natuurgebieden in de Heuvelrug. Hoe licht of zwaar de tocht is hangt een beetje af van de staat van het bos en het parcours. Maar de routes zijn zeker goed te doen. Het aantal deelnemers is maximaal 1500 verdeeld over de 3 afstanden. Wacht dus niet te lang met inschrijven, want vol=vol. 

impressie 3bergenLOOP
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie