Centrum 'Levensvragen in de Vallei' van start

Nieuws Deel je nieuws

Soms worstelen mensen met levensvragen of zingeving. Meestal kunnen zij met vragen hierover terecht bij het vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloof)gemeenschap. Als dit netwerk ontbreekt of niet de juiste plek is, kunnen geestelijk verzorgers begeleiding bieden vanuit Levensvragen in de Vallei, het Centrum voor Levensvragen in de regio Gelderse Vallei. Op maandag 9 december is de officiële lancering van dit centrum door wethouder Lex Hoefsloot (Ede).

Begin 2019 zijn landelijke subsidiemiddelen beschikbaar gekomen (via de Netwerken Palliatieve Zorg) om geestelijke verzorging in de thuissituatie beschikbaar te maken. Het gaat om ondersteuning in het herkennen en begeleiden van levensvragen bij professionals en vrijwilligers en om begeleiding bij levensvragen en zingeving bij mensen in de thuissituatie. In de regio Gelderse Vallei heeft een groep gekwalificeerd geestelijk verzorgers zich verenigd om deze samenwerking mogelijk te maken in een Centrum voor Levensvragen: Levensvragen in de Vallei.

Het werkgebied van de Levensvragen in de Vallei is: gemeente Ede, gemeente Rhenen, gemeente Veenendaal, gemeente Barneveld, gemeente Scherpenzeel, gemeente Renswoude, de plaatsen Renkum, Heelsum, Amerongen, Leersum en Overberg.

Levensvragen in de Vallei biedt ondersteuning bij zingevings- en levensvragen die kunnen spelen in situaties van rouw, gezondheidsproblemen, ouderdom en andere omstandigheden. Denk daarbij aan vragen als ˜Waarom overkomt mij dit?', 'Waar vind ik kracht en inspiratie?' maar ook 'Hoe neem ik afscheid nu de dood dichterbij komt?'. Mensen van 50 jaar en ouder en mensen in de palliatieve fase van alle leeftijden en diens naasten, kunnen kosteloos een beroep doen op geestelijk verzorgers van Levensvragen in de Vallei. Ook is er een uitgebreid aanbod voor professionals en vrijwilligers werkzaam in zorg en welzijn in de eerste lijn. Denk bijvoorbeeld aan scholing en moreel beraad.

Levensvragen in de Vallei wil graag goed samenwerken met de maatschappelijke, zorg- en welzijnspartners in de regio.

Kom in contact met Levensvragen in de Vallei:

Telefoon: 06 10206855 (ma-vr 9.00-17.00 uur)

E-mail: netwerkpz@icare.nl

Meer informatie over geestelijke verzorging in de thuissituatie, Levensvragen in de Vallei en wie de geestelijk verzorgers zijn, vindt u op: https://www.netwerkpalliatievezorg.nl/geldersevallei/Geestelijke-verzorging

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 3 uur geleden
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 9 aug, 07:34
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 9 aug, 07:30
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30