Aan het eind van het toernooi werden diverse prijzen uitgereikt.
Aan het eind van het toernooi werden diverse prijzen uitgereikt. Roberto Cancian

Doorns Schoolvoetbaltoernooi groot succes

26 mei 2023 om 12:05 Voetbal

DOORN Op de voetbalvelden van Doorn vond woensdag voor het eerst in vier jaar tijd weer het schoolvoetbaltoernooi plaats. Een recordaantal van 299 schoolkinderen, ingedeeld in 35 teams, streden om kampioen te worden. 5 Basisscholen: Wereldkidz De Kameleon, De Sterrenboog, Dalton Nicolaas, de Wijngaard uit Doorn en één team van de Stuifheuvel uit Zeist kwamen in groten getale met jongensteams, meidenteams en gemengde teams uit de groepen 5 tot en met 8.

Tijdens de aanmelding ontvingen de teambegeleiders gepersonaliseerde tasjes met een draaiboek, het speelschema, een fluit, vaantjes, appeltjes en wat zakjes chips. Om 13.20 uur startte Mark Sluis (keeper van het eerste mannenteam van Doorn) met de warming-up. De bijna driehonderd kinderen verzamelden zich op het hoofdveld en moesten hakken-billen, springen, sprinten op de plaats én daarnaast nog hun favoriete spelers nadoen. De Sjúúú van Ronaldo klonk luidkeels, de stoere houding met de armen onder de oksels van Mbappé en de theatrale knieval van Neymar – de kinderen wisten het zonder aarzeling na te doen. 

Hierna startte de competitie en de teams waaierden uit over de velden. Veel ouders kwamen een kijkje nemen en moedigden hun kinderen fanatiek aan. De beginnende spelertjes mengden zich met de Ronaldo’s en Liekes in spé in zeer sportieve wedstrijdjes. Wat vooral inspirerend was, was het grote aantal deelnemende meiden: 135!

Jong en oud heeft die dag genoten. Het weer hielp natuurlijk mee: niet té warm, met een licht briesje. Ideaal weer om te gaan sporten. Langs de velden klonken de vrolijke geluiden van ouders en kinderen die uitten hoe blij ze waren dat het schoolvoetbaltoernooi weer werd georganiseerd. Met zoveel teams werden alle velden van DEV Doorn in gebruik genomen. De halve velden werden toebedeeld aan de groep 7/8 spelers en de kwart velden waren voor groep 5/6. Alle velden waren handig aangeduid met landennamen zodat iedereen wist waar er gespeeld moest worden.

Afhankelijk van het aantal teams werden de verschillende rondes in de poules uitgespeeld om uiteindelijk te komen tot zes winnaars in de categorieën Jongens, Meisjes en Gemengd. De sportiviteit zette zich tijdens de prijsuitreiking om half vijf voort en voor ieder team werd er enthousiast geklapt. Uiteindelijk ging iedereen met een aandenken naar huis, een vaantje en de eventuele beker!

Voor de meiden (9, 10, 11 jaar) die wel vaker gezellig willen komen voetballen organiseert DEV Doorn op woensdag 31 mei van 15.45-16.45u een speciale Meiden Stuif-In trainingsmiddag!

Kinderen die vaker willen komen trainen, kunnen zich aanmelden voor een proeftraining. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom om het schoolvoetbaltoernooi volgend jaar weer tot een groot feest voor jong en oud te maken.

De uitslag is als volgt:

Meiden 5-6

1e plaats: Sterrenboog 6A

2e plaats: Kameleon 2

3e plaats: Nicolaas 5A

Gemengd  5-6

1e plaats: Sterrenboog 5A

2e plaats: Nicolaas 6B

3e plaats: Nicolaas 6A

Jongens 5-6

1e plaats: Stuifheuvel

2e plaats: Nicolaas 5B

3e plaats: Wijngaard 4

Meiden 7-8

1e plaats: Sterrenboog 8A

2e plaats: Wijngaard 1

3e plaats: Kameleon 1?

Gemengd 7-8

1e plaats: Nicolaas 7B

2e plaats: Sterrenboog 7B

3e plaats: Nicolaas 7A

Jongens 7-8

1e plaats: Sterrenboog 8A

2e plaats: Kameleon 1

3e plaats: Sterrenboog 7A

Dit klopt niet helemaal met hoe de prijzen zijn uitgereikt, omdat de wedstrijden zijn aangepast. Sterrenboog 8A heeft de groep 8 finale gewonnen en Sterrenboog 7A de groep 7 finale. Omdat volgens het schema de finale tussen kameleon 1 en sterrenboog 8A de finale was zijn die teams automatisch 1 en 2, en de winnaar van de 3-4 finale nummer 3. Niets meer aan te doen, meenemen naar volgend jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie