Vlaggen op een auto voor het Nederlands elftal.
Vlaggen op een auto voor het Nederlands elftal. Rinus van Denderen

Eerder druk op de weg door WK-wedstrijden Nederlands elftal

Voetbal

REGIO (ANP) De WK-wedstrijden van het Nederlands elftal zorgen de komende week waarschijnlijk voor een vroegere avondspits. De aftrap vandaag van de wedstrijd van Nederland tegen Senegal is om 17.00 uur, normaal gesproken midden in de avondspits. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie verwacht dat het daarom al vroeger dan anders druk wordt op de weg door mensen die thuis of elders de wedstrijd willen kijken. De eerste files zullen vanaf 15.00 uur ontstaan, aldus de dienst.

Ook vrijdag, als Nederland om 17.00 uur tegen Ecuador speelt, zullen voetballiefhebbers die op pad gaan waarschijnlijk eerder zorgen voor extra drukte op de weg. Vanaf 14.00 uur voorziet Rijkswaterstaat Verkeersinformatie vertragingen, de grootste drukte wordt verwacht tussen 15.30 en 16.30 uur. De laatste weken stond er op vrijdag vaak zo’n 300 kilometer file, met de piek tussen 16.00 en 17.00 uur.

De laatste groepswedstrijd speelt het Nederlands elftal dinsdag 29 november tegen Qatar. Dinsdag en donderdag zijn de dagen dat het het drukst is op de weg. Rond 17.30 uur staat er doorgaans rond de 400 kilometer file, afgelopen week meldde de verkeersdienst ‘uitschieters’ van 550 kilometer file of meer. De wedstrijd begint om 16.00 uur, de eerste files kunnen vanaf 14.00 uur ontstaan. Het is voor het eerst dat het WK voetbal in de winter is. Dan is het drukker op de weg, zijn de weersomstandigheden slechter en is het vroeger donker. ,,Allemaal factoren die van invloed zijn op het verkeer”, aldus Rijkswaterstaat.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Doornse Simon de Wijs met Nederlands open bridgeteam op shortlist sportploeg van het jaar 15 uur geleden
Afbeelding
Bescheiden voordeeltje voor de gemeente 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Leer om terug naar de natuur te gaan: ‘Bushcraft is leuk en leerzaam’ gisteren
Afbeelding
Effecten stikstof Veluwe lijken ook te spelen op de Utrechtse Heuvelrug 5 dec, 12:38
PREMIUM
Afbeelding
Een warme kamer voor iedereen in Driebergen: ‘Mensen niet in kou laten staan’ 5 dec, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Van boeren en buitens: Boerenleven en jeugd op boerderij De Lindenhorst 4 dec, 12:50
PREMIUM
Afbeelding
Maatje Mobiel rijdt weer zorgritten: Chauffeurs en klanten zijn meer dan welkom 4 dec, 07:30