1-0 Schalkwijk, 1-1 Daan van Deukeren, 1-2 Laurens Vernooij, 1-3 Sebastiaan Goes

3 juni 2011 om 00:00 Voetbal

LEERSUM - Champagne, bier, bloemen en grote vreugde waren de ingrediënten na afloop van de met 1-3 door HDS gewonnen wedstrijd. In en tegen Schalkwijk promoveerde de ploeg van trainer Jan van Dalem in de laatste van twee nacompetitiewedstrijden naar de zondag vierde klasse.

Van Dalem: ,,Het was zowel in de eerste als in de tweede helft moeilijk voetballen door de harde wind. Daardoor kwamen we ook nauwelijks in ons spel en kwamen in de 30e minuut op een 1-0 achterstand. De eerste de beste aanval onzerzijds werd nog geen drie minuten later bekroond met de gelijkmaker (1-1). Een stand die voor ons al voldoende zou zijn om te promoveren.”

Maar met over en weer nog weliswaar een aantal mogelijkheden bleef de stand tot aan rustsignaal steken op 1-1. In de tweede helft, met de wind in de rug, zette HDS van meet af aan vol de druk er op en kreeg in de 50e minuut een strafschop toebedeeld die door aanvoerder Laurens Vernooij bekwaam werd binnengeschoten. Daarmee was de druk er definitief af en was met derde treffer kort voor tijd promotie een feit.

Vernooij:” Prachtig dat we dit bereikt hebben. En nu naar Leersum voor een topfeestje.”