NK jeugd Hang On winnaars
NK jeugd Hang On winnaars Hang On

Anne van Schuppen en Teije van der Kooij Nederlands kampioen Survivalrun!

21 maart 2022 om 10:06 Sport Deel je nieuws

Doorn- Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Survivalrun voor jeugd wisten Hang On atleten Anne van Schuppen en Teije van der Kooij in hun leeftijdscategorie Nederlandskampioen te worden.

In de categorie 10-11 meisjes was het een voledig oranje podium. De winst kwam voor Anne met 4 minuten voorsprong geen moment in gedrang en wist van kop af te winnen. Daarachter streed haar zusje Loes van Schuppen met clubgenoot Esmee den Hertog om plaatsen twee en drie. Na een felle strijd werd Esmee 2e en Loes 3e.

Teije van der Kooij had moest vanaf de start een zware strijd aangaan met zijn concurrenten. Regelmatig werd er stuivertje gewisseld met  Leon Federiks uit Westerbork. In de laatstge 1,5km liet Teije zien dat hij het hoge tempo kon volhouden en wist ineens weg te komen van de rest en zijn voorsprong uit te bouwen naar bijna een minuut en zo kampioen te worden bij de jongens 12-14 jaar.

Teleurstelling was er ook voor Lemoni Berk. Lemoni die in de competitie alle wedstrijden wist te winnen kwam in haar startgroep met een voorsprong van 3 minuten over de finish heen. Even leek de titel binnen te zijn tot dat Vere Ingram uit een eerdere startgroep met 1 seconde verschil wist te winnen.

Bij de jongens 10-11 jaar was het Simon Copray 2e werd achter Sepp Gernaat met 30 seconden verschil.

‘Je ziet dat de verschillen tegenwoordig erg klein zijn en een klein foutje direct terug te zien is in de uitslag, ik ben erg trots op de Hang Onners zo waren er diverse atleten die weliswaar geen podium hadden maar wel terug te zien in de top 10.

In de middag was het de beurt aan de volwassenen die in actie kwamen in het Korte Survivalrun Circuit wat onderdeel uit maakt van de landelijke competitie. Ook hier waren de Hang On atleten duidelijk aanwezig . Jesse de Heer werd 2e en Stijn lagrand 3e bij de heren. Dominique Blom wist een 2e plek bij de dames te behalen. Bij de veteranen 40+ wist Sandra van Dijk te winnen en Rens Wientjes werd 2e bij de heren.

 in de wedstrijd onderling snel worden afgestraft

Nederlands kampioen Anne met trainer
Nederlands kampioen Teije met trainer
advertentie
advertentie