De Uilenburcht Schoolkorfbalkampioen van Driebergen
De Uilenburcht Schoolkorfbalkampioen van Driebergen Jan Slettenhaar

De Uilenburcht opnieuw schoolkorfbalkampioen van Driebergen

27 mei 2019 om 13:16 Sport/sport Deel je nieuws

De Uilenburcht is heeft met succes de titel Schoolkorfbalkampioen Driebergen verdedigt op het schoolkorfbaltoernooi bij Dalto. In een spannende finale delfde de Vuurvogel het onderspit.

Afgelopen woensdag hadden zo’n 450 kinderen een heerlijke middag op sportpark de Woerd tijdens het jaarlijkse Schoolkorfbaltoernooi van Dalto Driebergen. Het zonnetje, de temperatuur was aangenaam, zodat er optimaal gesport kon worden.

De jongste kinderen vermaakten zich met verschillende spelletjes. Natuurlijk werd er op een korf gegooid, wat nog niet voor iedereen meeviel. Sommige kleuters gooiden moeiteloos de bal door de korf, bij anderen kostte het meer moeite. Maar fanatiek gepoogd werd er. Daarnaast werd er estafette gedaan, behendigheidsspelletjes met bal en zelfs met parachute. De middag werd afgesloten met nog een keer met z’n allen op de korf te mikken.

De oudere kinderen speelden monokorfbal, eenvakskorfbal, waarbij iedereen zowel aanvaller als verdediger is. Op vele velden golfde het spel op en neer, onder luide aanmoediging van klas- of schoolgenoten. En naarmate de middag vorderde, nam spanning toe. Regelmatig dromden ploegen samen bij de wedstrijdleiding om te zien of ze nog kans op de halve finales maakten. “Even geduld, ik ben het nog aan het uitrekenen!”

Uiteindelijk wisten vier verschillende scholen de halve finales bij de oudste kinderen te bereiken: De Zonheuvel, De Uilenburcht, De Ontdekkingsreis en De Vuurvogel. Hoewel er flink werd gestreden, waren de uiteindelijke finalisten de duidelijke winnaars van deze wedstrijden. De Uilenburcht en De Vuurvogel mochten strijden om de titel van groep 7/8. Het publiek langs de kant was fanatiek, er was zelfs een spandoek “Hup Vuurtjes!” en uiteraard gingen ook de spelers vol energie de wedstrijd in. Aanvankelijk nam De Vuurvogel het initiatief en liep uit naar een 1-3 voorsprong. De Uilenburcht kwam echter steeds beter in de wedstrijd en kwam gelijk met een prachtige doorloopbal: 3-3. Daarna kreeg De Vuurvogel het moeilijker, terwijl De Uilenburcht steeds zelfverzekerder ging spelen. han afstand werd het 4-3 en 5-3 en wederom een mooie doorloopbal zorgde voor het definitief in het slot gooien van de wedstrijd: 6-3 eindstand. De Uilenburcht mag zich de Schoolkorfbalkampioen van Driebergen noemen dit jaar.

En hiermee liep het toernooi op zijn einde. De kinderen kregen allen nog een sticker en de uitnodiging om nog eens mee te komen trainen bij een jeugdploegje van Dalto.

Monokorfbal
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie