Wim van Barneveld over de Tocht der Tochten: ,,Die kou zal ik nooit vergeten” - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Wim van Barneveld over de Tocht der Tochten: ,,Die kou zal ik nooit vergeten”

4 jan, 18:37 Overig
John Beringen
Wim van Barneveld toont zijn plakboek met links de controlekaart en het kruisje.
Wim van Barneveld toont zijn plakboek met links de controlekaart en het kruisje.

LANGBROEK De laatste Elfstedentocht werd 25 jaar geleden verreden, op 4 januari 1997. Hieraan namen twintig Doornaars deel (19 mannen en één vrouw). Vier mannen, onder wie Wim van Barneveld, waren bereid om te vertellen over de barre tocht van toen teneinde hun ervaringen te delen.

Van Barneveld, toen woonachtig in Doorn, denkt er met een brede glimlach aan terug. ,,Ik ben geboren en opgegroeid op Huis Doorn en daar schaatste ik als klein kind al op de gracht rond het kasteel”, laat hij weten. In totaal verreed hij ‘de tocht der tochten’ drie keer: in 1985, 1986 en 1997. ,,In 1985 lag er veel water op het ijs zodat we een behoorlijk stuk moesten klu..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.