Bert de Vries over de Tocht der Tochten: ‘Wat je altijd bijblijft, is de schitterende sfeer’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Bert de Vries over de Tocht der Tochten: ‘Wat je altijd bijblijft, is de schitterende sfeer’

7 jan, 07:06 Overig
John Beringen
Bert de Vries met een actiefoto van hemzelf, het beroemde strookje papier en de bekende oranje band.
Bert de Vries met een actiefoto van hemzelf, het beroemde strookje papier en de bekende oranje band.

DOORN De laatste Elfstedentocht werd 25 jaar geleden verreden, op 4 januari 1997. Hieraan namen twintig Doornaars deel (19 mannen en één vrouw). Vier mannen, onder wie Bert de Vries, waren bereid om te vertellen over de barre tocht van toen teneinde hun ervaringen te delen. 

De Vries deed vier keer mee aan de Elfstedentocht: in 1963, 1985, 1986 en 1997. ,,In 1963 heb ik hem niet uitgereden”, laat hij weten, ,,Maar de andere drie keren wel.” Schaatsen heeft hem altijd al bekoord. Als kind schaatste hij al op Woestduin en in de jaren zestig deed hij dat op de kunstijsbaan in Deventer. ,,Dat was toen één van de eerste kunstijsbanen in Nederland”, vertelt hij. 

EXTREEM ,,I..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.