Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Sportservice Veenendaal

Gemeente en FC Utrecht werken samen aan vitaliteit inwoners Utrechtse Heuvelrug

17 juni 2021 om 12:59 Overig

HEUVELRUG Gemeente Utrechtse Heuvelrug en FC Utrecht werken samen in de uitvoering van activiteiten die bijdragen aan de vitaliteit van haar inwoners. Daartoe hebben de gemeente en de voetbalclub hun handtekening gezet onder een convenant.

Het samenwerkingsconvenant sluit aan bij de gemeentelijke doelstelling van een inclusieve samenleving, legt wethouder Chantal Broekhuis uit. ,,Onderdeel daarvan is het creëren van een gezonde en veilige omgeving voor alle jongeren, ongeacht wie je bent of je achtergrond. De inzet van FC Utrecht is een extra om ervoor te zorgen dat ook die jongeren, die normaal minder geneigd zijn tot bewegen en sporten, hiertoe worden gestimuleerd. Ook ouderen worden niet vergeten: FC Utrecht organiseert jaarlijks activiteiten voor ouderen uit de regio, zodat zij in de gelegenheid zijn elkaar te ontmoeten. Het is enorm belangrijk dat in onze dorpen iedere inwoner mee kan doen, van jong tot oud. We werken dan ook graag en enthousiast samen met FC Utrecht aan een vitale samenleving.”

Naast de gemeente en FC Utrecht, zijn Utrechtse Heuvelrug Sportief en Gezond (UHSG), de Sociale Dorpsteams en FC Driebergen aangesloten bij het convenant. Tezamen brengen de genoemde partijen op een sportieve manier maatschappelijke thema’s – zoals respect, gezondheid en diversiteit tussen mensen - onder de aandacht bij de jeugd. Voor meer informatie over de activiteiten kan contact worden opgenomen met de buurtsportcoaches binnen de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie