Paardensport-top strijkt neer in Maarsbergen

15 apr, 14:01 Overig
Mechteld van den Beld
In volle vaart door naar de volgende hindernis tijdens de cross door de bossen bij Landgoed Maarsbergen.
In volle vaart door naar de volgende hindernis tijdens de cross door de bossen bij Landgoed Maarsbergen.

MAARSBERGEN De top van de Nederlandse paardensport is afgelopen weekend weer neergestreken in Maarsbergen voor de Nationale Eventing Training. Dit jaar is er vanwege de coronaregels geen publiek en geen wedstrijd. ,,Wel hebben we het parcours voor zowel het springen als de cross precies zo opgebouwd als het bij het Nationaal Kampioenschap ook zou gebeuren”, vertelt vrijwilliger Marloes Polman. 

Al maanden is zij met vele anderen druk met de voorbereidingen. Voor de topruiters en hun paarden is Maarsbergen één van de beste oefenterreinen. ,,Het is belangrijk om het wedstrijdritme vast te houden en voor de jonge paarden om ervaring te krijgen met dit soort uitdagingen.” Daarnaast is het voor jonge ruiters en hun pony’s spannend tijdens My First Eventing, waar plezier voorop staat.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.