Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’

4 aug, 07:30 Korfbal
John Beringen
Barbara Brouwer met haar gouden plak en de trofee.
Barbara Brouwer met haar gouden plak en de trofee.

DOORN De Doornse korfbalster Barbara Brouwer heeft op 17 juli met het Nederlands Team goud gewonnen op de World Games in Birmingham (VS). De finalewedstrijd tegen België werd glansrijk gewonnen met 23-12. Dit was tevens de laatste wedstrijd van Brouwer als international. Na acht jaar stopt zij als international en met het winnen van het goud op de World Games was de cirkel rond en heeft zij alle prijzen gewonnen die er te winnen zijn. Ze vertelt over haar korfbalcarrière en hoe ze nu verder gaat.

Barbara Brouwer korfbalt al vanaf haar vierde jaar. Ze begon daarmee bij KC Doorn in Doorn, daarna tien jaar bij Dalto in Driebergen en vervolgens zeven jaar bij TOP uit Sassenheim. Na de overwinning op de Word Games in Amerika zal ze geen deel meer uitmaken van het Nederlandse team, maar blijft zij nog wel actief bij DVO in Bennekom. 

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.