Leuk om te weten wat er tussen de stoeptegels groeit.
Leuk om te weten wat er tussen de stoeptegels groeit. archief de Bibliotheek Z-O-U-T

Speuren en op safari in de Bibliotheek

Overig Deel je nieuws

Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober) organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de natuur, onder het motto Gi-Ga-Groen! Er zijn heel veel kinderboeken die je helpen de natuur te ontdekken en te begrijpen. Tijdens de Kinderboekenweek 2022 gaan kinderen mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en ontdekken ze wat je kunt doen om de natuur te helpen.

Speurtocht Wonderlijke Natuur Weetjes

In de bibliotheek gaan kinderen met hun eigen ‘Biebrecordboek van de natuur’ op speurtocht. Ze beleven een avontuurlijk parcours waarin op 9 manieren records van de natuur aan bod komen. Voor de luistervinkjes zijn er geluiden van verschillende bekende, maar ook onbekende dieren te ontdekken. Weet jij ze te herkennen?

Op stoepplantjessafari

Als je goed kijkt is de natuur overal. Ook waar je elke dag overheen wandelt, zelfs tussen de stoeptegels! In samenwerking met Vereniging Dorp en Natuur Leersum-Amerongen organiseert de Bibliotheek workshops. Kinderen gaan samen met een bioloog stoepplantjes op ontdekking. Waar groeien stoepplantjes en waarom staan ze daar. Ook kom je te weten hoe belangrijk deze stoepplantjes zijn. Met een zoekkaart gaan de kinderen zelf op zoek naar plantjes tussen de stoeptegels. De gevonden plantjes worden omcirkeld en met stoepkrijt wordt de naam erbij geschreven. Zo is het ook voor voorbijgangers leuk om te weten wat voor soorten plantjes er groeien. Een leerzame en leuke activiteit voor de kinderen (8-12 jaar). Er zijn workshops in Doorn, Amerongen. Driebergen en Leersum. Meld je aan op www.bibliotheekzout.nl/kbw

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 12 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 16 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 18 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 20 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30