Patiënt centraal binnen moderne praktijk

Ondernemend

Bij binnenkomst van het gezondheidscentrum Maarn-Maarsbergen aan de Sportlaan valt direct het open karakter van het centrum op. De twee door een corridor met elkaar verbonden gebouwen bieden een uitgebreid pakket aan dienstverlening waardoor de patiënt goed en snel toegang tot de juiste zorg krijgt.

MAARN - Met bijna alle fysiotherapeutische disciplines in huis, aangevuld met beweeggroepen en fysio-fitness vervult Fysiotherapiepraktijk Maarn-Maarsbergen een belangrijke regiofunctie. De patiënt staat centraal in deze specialistische en persoonlijke praktijk. De uitstekende samenwerking met de andere disciplines binnen het gezondheidscentrum zorgt ervoor dat de patiënt snel en goed kan worden behandeld.

Gonda van Noppen en Job van Veldhuijsen, respectievelijk sportfysiotherapeut en orthopedisch manueel therapeut, zijn als praktijkhouders trots op hun moderne fysiotherapiepraktijk. ,,Dit is een uniek centrum in Nederland. Wij hebben bijna alle disciplines in huis. Hierdoor vervullen we een belangrijke regiofunctie en zijn de lijnen kort", aldus Van Veldhuijsen. Door de nauwe samenwerking met de huisartsen, diëtisten en medischspecialisten is de praktijk in staat beter door te verwijzen naar de juiste behandelaar. Naast de interne samenwerking heeft de praktijk ook externe lijnen binnen de gezondheidszorg. Van Noppen: ,,Wij hebben een samenwerkingsverband met Amersfoort Meander. Dit ziekenhuis reserveert voor ons een aantal poli-plekken op de afdeling orthopedie, waardoor onze patiënten een kortere wachttijd hebben."

De praktijk, bestaande uit tien fysiotherapeuten, heeft een breed aanbod van diverse specialismen, zoals arbeids- manueel- bekken- geriatrie- en oncologietherapie, sport- en kinderfysiotherapie, oedeemtherapie en podologie. Hiernaast zijn diverse beweeggroepen actief.

Zo zijn er groepen voor Parkinson en COPD-patiënten en is er een revalidatiegroep voor mensen die een oncologische behandeling hebben ondergaan.

Gecertificeerd

In juni werd de praktijk door Health Care Auditing gecertificeerd tot PlusPraktijk voor Achmea/Agis; een waardering die garantie biedt op hoge kwaliteit. Als laatste noemt Van Noppen het zorgprogramma 'Zorg rondom Ziekenhuis' dat binnenkort opgestart zal worden. ,,Hierbij regelen we als centrum het hele traject voor en na de opname in het ziekenhuis, zodat de patiënt beter geïnformeerd is en geholpen wordt met de juiste hulp of hulpmiddelen rondom de opname." Het zal niet verbazen dat de fysiofitness in deze moderne praktijk ook goed loopt. ,,Wij zijn kleinschalig, persoonlijk, er is een goede sfeer, en er is altijd een fysiotherapeut aanwezig die mensen begeleidt", besluit Van Veldhuijsen. Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen, Sportlaan 11-13, 3951 CG Maarn, telefoon: 0343 441690. www.fysiotherapiemaarn.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 6 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01