Vrolijke boel bij Boer Leo

21 juli 2011 om 00:00 Ondernemend

Tien jaar geleden tikte boer Leo een tram op de kop in Elst. Daarmee rijdt hij nu tijdens kinderfeestjes en schooluitjes door de wijde omgeving van zijn recreatieboerderij. Bij de aankoop van die tram bleef het niet, inmiddels is het op het erf van de Amerongse boer een kleine dierentuin geworden. Want ook de verleiding om kamelen te kopen kon boer Leo niet weerstaan,, Eigenlijk is het allemaal de schuld van Ria,’’ lacht boer Leo met zijn hoofd knikkend naar zijn vrouw. ,,Zij maakte kaas bij de Weistaar in Maarsbergen en vatte het plan op om een eigen zuivelboerderij te beginnen.’’ Lang duurde dat avontuur niet. Tijdens de landfietsdag van de ANWB stelden Leo en Ria hun boerderij open voor publiek. Het maken van karnemelk en boter en een ritje op de rug van een koe was een schot in de roos. ,,Toen er ook nog een artikel in de krant verscheen, stopte het rinkelen van de telefoon hier niet meer,’’ weet Leo te vertellen. Vanaf dat moment legde het boerenechtpaar zich volledig toe op het organiseren van kinderfeestjes en schoolreisjes. Met fietsen, skelters, een trampoline en een giga ballenbak die in de schuur werd gebouwd, werd het drukker en drukker bij boer Leo. Inmiddels organiseert het echtpaar zo’n drie a vier keer per week een onvergetelijke dag voor kinderen. Soms lopen er wel honderdvijftig bezoekertjes op het boerenerf in Amerongen rond.

LEERSUM - Omzoomd door groene weilanden ligt boerderij De Boterbloem van boer Leo. Als je het erf oprijdt kom je al snel tot de conclusie dat deze boer geen gewoon boerenbedrijf runt. Grote speeltoestellen verwelkomen kinderen en even verderop vind je herten, kangoeroes, ezels en kamelen in de wei. Plus nog traditiegetrouw een vijfentwintigtal echte Hollandse koeien door Rose Carry Lokin

Camping en B&B

Naast kinderfeestjes en het organiseren van schoolreisjes worden ook bezoekers voor Bed & Breakfast warm onthaald en kan er gelogeerd worden op de boerencamping. ,,Natuurlijk hoort daar ook boerengolf bij,’’ aldus Leo, die ruimte te over heeft voor liefhebbers van deze buitensport. Bij De Boterbloem hoeven gasten zich geen moment te vervelen, maar ook voor kampeerders die rust zoeken, is het goed toeven bij het boerenechtpaar. Met het centrum van Leersum op 1 km afstand en dat van het mooie dorp Amerongen op nog geen twee kilometer, is er altijd wat te beleven. Historische bezienswaardigheden liggen ook op een steenworpafstand. Het net heropende Kasteel Amerongen bijvoorbeeld, of het tabaksteeltmuseum in het centrum van Amerongen dat tevens VVV is en diverse mogelijkheden biedt voor wandel- en fietstochten in de groene omgeving.

Boerderij De Boterbloem, Ameronger Wetering 2, 3958 MD Amerongen, 0343-451757 of 06-13816895 www.boterbloem.com

advertentie
advertentie