Mensen hebben mensen nodig

9 juni 2011 om 00:00 Ondernemend

Ze helpt mensen met traumatische ervaringen, verlies en rouw, onzekerheid, schuld- en minderwaardigheidsgevoelens, angsten en fobieën of spanningen en stress. En dat is slechts een greep uit haar werk als therapeute, want Hanneke komt vele problemen in haar praktijk tegen. Haar ervaringen hebben haar gebracht tot waar ze nu is. Daarnaast heeft ze de opleiding hypnotherapie gedaan. Hanneke. ,, De therapie die ik in mijn praktijk bied is gebaseerd op de overtuiging dat ieder mens in staat is om zijn leven weer vorm en inhoud te geven. Ik begeleid de mensen, maar de cliënt moet zelf aan de slag. Bewustwording speelt daarin een grote rol.’’ Hanneke komt meestal in beeld als praten met partner of vrienden niet (meer) werkt. Tijdens de hypnotherapie krijgt de cliënt met haar hulp inzicht en controle over zijn of haar onderbewuste reacties en daarmee toegang tot het vermogen om oplossingen te vinden. ,,De cliënt komt in de eigen innerlijke wereld, daarbij vervaagt de omgeving. En de diepe concentratie in de trance zorgt ervoor dat je makkelijk contact maakt met onderbewuste gevoelens en gedragingen,’’ aldus Hanneke. Bang om de controle kwijt te raken hoeven cliënten niet te zijn ,,Je kan de trance vergelijken met bijvoorbeeld dagdromen. Dus geen toneel- of sensatie hypnose zoals je wel eens op de televisie ziet,’’ aldus Hanneke.

DRIEBERGEN - Het onderbewustzijn naar boven halen, dat is wat hypnotherapeute Hanneke Seegers doet. De Driebergse heeft een jarenlange ervaring opgebouwd met mensen in trance brengen. Door ontspanning, visualisatie en haar manier van praten brengt ze hulpzoekenden in hun gedachten naar een plekje waar ze graag zijn. door Rose Carry Lokin

De hypnotherapie van Hanneke is voor iedereen die wil achterhalen waar de klachten vandaan komen. Zo is de therapie ook geschikt voor het verwerken of leren omgaan met slaapproblemen, gewichtproblemen, vermoeidheidsklachten, lichamelijke spanningsklachten en bijvoorbeeld hyperventilatie. Daarnaast is Hanneke ook relatietherapeute.,,Goede communicatie is van essentieel belang in een relatie, maar ook het doorbreken van vastzittende patronen in de omgang met elkaar,’’ aldus de Driebergse, die de therapie geeft aan iedereen die de behoefte heeft de relatie te herstellen of te verbeteren.

Zowel voor de relatietherapie als de hypnotherapie biedt Hanneke de gelegenheid tot kennismaking. Tijdens dit gratis gesprek van een half uur is er de mogelijkheid om na te gaan of je bij Hanneke op de juiste plek bent. Voor tarieven kan men haar website raadplegen.

Praktijk voor gespreks- en hypnotherapie, Hanneke Seegers, Zuiderplantsoen 4, 3972 BC Driebergen. Tel: 0343-755363. www.hannekeseegers.nl

advertentie
advertentie