Kleur en glans bij Kapsalon Van der Klift

Ondernemend

DRIEBERGEN - De winkeldeur bij kapsalon Van der Klift zwaait om de haverklap open. Klanten kunnen met of zonder afspraak terecht bij de Driebergse kappersfamilie. ,,Iedereen wordt altijd per direct geholpen,” aldus Evert van der Klift, die samen met zoon Jeffry en dochter Wendy de kapperszaak aan de Traaij runt.

door Rose Carry Lokin

Vakenthousiast zijn de drie zeker. Dit jaar doen ze mee aan de Coiffure Award, de belangrijkste brancheoverkoepelende awarduitreiking binnen de Nederlandse kapperswereld. Vader, zoon en dochter hebben hun haarcreatie al helemaal uitgedacht en een fotosessie in de winkel is net achter de rug. ,,Alles is klaar voor inzending”, aldus Jeffry. Vader Evert valt hem bij: ,,Meedoen aan deze wedstrijd geeft ons energie, lol en prikkelt onze creativiteit.” Het drietal schoolt zich geregeld bij en praten veel over hun vak. ,,Op de heenweg naar zo’n cursus staat de radio aan, maar op de terugweg praten we non stop over de nieuwe trends en mogelijkheden”, aldus Evert. Kleuren en kleuradvies geven is een van hun specialiteiten. ,,Daar nemen we ruim de tijd voor. We kijken goed naar het gezicht en kleur van de huid. Een haarkleur luistert nogal nauw”, weet Jeffry.

Kapsalon van der Klift is zowel een heren-, dames- als kinderkapsalon. Evert nam de zaak in de jaren ‘70 over van zijn vader. Inmiddels knippen de Van der Klifts al meer dan veertig jaar inwoners van Driebergen en daarbuiten. Vier jaar geleden kwam met de tweeling Jeffry en Wendy de derde generatie in de kapperszaak. Broer en zus houden van het contact met de klant en kunnen hun creativiteit goed kwijt in de familiezaak. ,,Stel dat er ooit sprake is dat mijn vader stopt, dan nemen mijn zus en ik het samen over”, aldus Jeffry, die al van jongs af aan in de zaak rondloopt. ,, Met een winkel aan huis is dat bijna logisch. Als kleine jongen veegde ik al krullen, nam de telefoon op en keek ik hoe mijn vader zijn schaar vasthield”, aldus Jeffry. De laatste trends worden bij Van der Klift op de voet gevolgd. Alle drie zijn ze in spanning wat het meedoen aan de coiffure award hun gaat brengen ,,Het winnen van de award zou fantastisch zijn. Maar meedoen is al een hele ervaring op zich”, aldus Wendy. De Coiffure Award is een wedstrijd op basis van haarmodefotografie voor kappers in heel Nederland. De jury beoordeeld de ingestuurde foto’s op het geheel van coupe, visagie, styling en fotografie.

Dames-, heren- en kinderkapsalon Van der Klift, Traaij 185, Driebergen. Tel: 0343-514035. Openingstijden: di t/m do 8.00-18.00, vrij 8.00-20.00 en za 8.00-14.00.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 55 minuten geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 10 uur geleden