Vertrouwde service, nieuwe naam

27 januari 2011 om 00:00 Ondernemend

DRIEBERGEN - Binnenkort prijkt op de gevel van Slijterij Wijnhandel Hans de Vugt een nieuwe naam. Eigenaar Rogier de Mol gaat verder onder De Mol DrankenSpecialist. ,,De vertrouwde service blijft, alleen de naam veranderd”, aldus Rogier, die in Driebergen met zeven collega’s de winkel runt.

door Rose Carry Lokin

Dertig jaar geleden startte Hans de Vugt met zijn winkel in Driebergen. Hij zette in de loop van de jaren drie goedlopende winkels neer, ook in Zeist en Bilthoven. ,,Na 13 jaar bij hem gewerkt te hebben, onder andere in het filiaal in Zeist, ben ik in Driebergen aan de slag gegaan. Na verloop van tijd nam ik daar alle taken over en in 2007 nam ik de drie zaken helemaal over. Nu is het tijd voor het voeren van mijn eigen naam”, aldus Rogier. Dat hij zich een drankenspecialist noemt is niet verwonderlijk. De zaak heeft een uitgebreid assortiment. Rogier is onder andere gespecialiseerd in wijnen. ,,Mijn vader is een echte wijnliefhebber. Door hem heb ik me steeds verder verdiept in met name Italiaanse wijnen. Amarone is bijvoorbeeld fantastisch.” Ook whisky’s hebben de speciale aandacht van Rogier. Regelmatig houdt hij whisky proeverijen. ,,We hebben altijd plaats tekort, dat geldt trouwens ook voor onze cognac proeverijen”, weet Rogier. De Driebergse slijter gaat ieder dag met plezier naar zijn werk. ,,Ik leef om te genieten, en mijn werk is daar een belangrijk onderdeel van.” De contacten met klanten, bedrijven, verenigingen en zorginstellingen maken het werk afwisselend, zegt hij. Net zoals het maatschappelijk ondernemen. Ook dat is een speerpunt in zijn ondernemerschap. Samen met C1000 zorgde hij voor de introductie van de Heuvelrugwijn, waarvan 5 euro naar het Heuvelrugfonds gaat. Zo kreeg kinderboerderij ’t Woelige Nest in Driebergen het broodnodig bedrag voor haar voortbestaan uit het fonds en loopt de slijter warm voor meer schapen op de heide.

Inmiddels is Rogier druk doende met de voorbereidingen van zijn naamsverandering. Logo’s, briefpapier en visitekaartjes moeten worden aangepast. Per 1 februari is het dan zover. Wat blijft is vakkundig personeel, de gratis bezorging, het gratis glaswerk en het tapje. ,,Zoals altijd zorgen wij goed voor onze bezoekers en vaak weten we van te voren al waar ze voor komen. Zo hebben wij een klant die het parkeerterrein oprijdt, naar de bakker loopt en bij terugkomst zijn drie kratjes Grolsch ingeladen in zijn auto vindt. Dat is leuk.”

De Mol DrankenSpecialist, Dr Hermanstraat 10, 3971 CK Driebergen. Tel: 0343-514796. www.demoldranken.nl, info@demoldranken.nl. Openingstijden: ma t/m do van 8.00 t/m 18.00, vrij van 8.00 t/m 20.00, zat van 8.00 t/m 17.00.

advertentie
advertentie