lente beleven tijdens week van de zorg bij De Regenboog in Maarn

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Tijdens de week van de zorg openen zorgorganisaties de deuren. Dagcentrum De Regenboog in Maarn, een locatie van Reinaerde, werd vandaag bezocht door een groep dames van "Vrouwen Maarn Actief". Hoewel De Regenboog al ruim 25 jaar aan het Trompplein is gevestigd waren de meeste dames niet eerder binnen geweest! De koffie was nog niet op of één van hen liep naar de naastgelegen tafel waar Jenny de was van het dagcentrum aan het vouwen was. Lachend werkten Jenny en haar hulp Nel verder aan de grote berg handdoeken terwijl de andere dames werden voorgesteld aan de cliënten en begeleiders van de drie belevingsgroepen.

Het prikkelen van de zintuigen van de cliënten met een verstandelijke beperking is een belangrijk onderdeel van de dagelijkse activiteiten, dat kan op vele manieren en vandaag stond het beleven van de lente centraal. Met potgrond, bloembollen en mos werden veel fleurige potten gevuld terwijl in de naast gelegen groep de jassen aan werden gedaan om fruit te halen op de markt om vervolgens een fruitsalade te maken. Greet gaf steeds een mandarijn aan één van de dames om geduldig te wachten tot deze was gepeld en gesneden, dan kon de volgende mandarijn worden aangegeven; op die manier draagt iedereen zijn steentje bij aan de lekkere fruitsalade! Samen met het heerlijke weer vandaag en de twee meegenomen schapen in de tuin was het "lente beleven" een succes, een geslaagde gezellige ochtend!

Het contact met de dames van "Vrouwen Maarn Actief " is vorige maand tot stand gekomen nadat zij spontaan de opbrengst van een geldinzameling aan De Regenboog hebben geschonken. Bij de overhandiging van een prachtige set geur oliën is het eerste contact gelegd. "Het is verrassend te zien hoeveel verschillende activiteiten cliënten dagelijks bij De Regenboog doen" klonk het tijdens de rondleiding in de kaarsenmakerij. Daar werd de ochtend beëindigd met een uitleg, tot slot heeft Susanne iedereen hartelijk bedankt met een klein pakketje paas-ei-kaarsen!

Mocht u het ook leuk vinden om eens binnen te komen kijken dan bent u van harte welkom! U kunt contact opnemen met De Regenboog 0343-442304 of met Margreet van der Sluijs 06-20925437 manager dagbesteding bij Reinaerde

advertentie
advertentie