Veelbelovend jaar voor de Groenhoek in Driebergen

Lokaal nieuws

GroenLinks/PvdA ging op werkbezoek in de Groenhoek te Driebergen. Het begon met een bezoek aan Inloophuis 't Hoekje. Een mooie plek op nr. 73 waar de buurtvaders vergaderen en de vrouwen Arabische les krijgen, maar waar vooral de kinderen uit de buurt enkele middagen per week binnenlopen voor leuke activiteiten, een spelletje of een praatje. Het inloophuis biedt de kinderen een veilig gevoel van samenzijn, ongeacht afkomst of culturele achtergrond. De bedoeling van het inloophuis is een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en de sociale samenhang in de wijk. Dat krijgt nog meer kansen als ook ouders en buren betrokken zouden kunnen worden. Daartoe organiseert de wijkorganisatie in 2014 samen met Centraal Bouwen en Wonen Heuvelrug een project 'Verbinden en verbeelden'. De kinderen uit de wijk verzamelen verhalen van (groot)ouders en buren over hun kindertijd. Een kindertijd in verschillende landen, in verschillende werelden. Die verhalen gaan ze verbeelden met creatieve werkvormen. Zo verbinden ze vroeger met nu en willen ze daar met een reizende expositie zoveel mogelijk mensen deelgenoot van maken.

Groentehoek

Achter het inloophuis begint een stuk groen met enkele speeltoestellen en bankjes. Saai en niet geweldig onderhouden. Maar nog deze maand gaan de spades de grond in en verschijnt hier 'De Groentehoek'. Woningcorporatie Heuvelrug Wonen maakt er een moes- annex ontmoetingstuin van waar bewoners zelf hun groenten en kruiden gaan kweken. Natuurlijk is er ook voor bankjes en speeltoestellen ruimte in het mooie ontwerp.

Onderzoek

GroenLinks/PvdA sloot het werkbezoek af met een huis-aan-huisonderzoek naar de mening van de bewoners over de wijk. In grote lijnen was er tevredenheid over het woongenot, over de nieuwbouw en over de aanpassingen aan de flats. Ook de verschillende tuinen en de inspanningen van Heuvelrug Wonen werden positief beoordeeld. Al met al: 2014 is voor de Groenhoek een veelbelovend jaar.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30