Veel voorleestalent bij voorronde voorleeswedstrijd in Leersum

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

LEERSUM - Brigitte van Dort van basisschool 't Baken uit Wijk bij Duurstede heeft woensdagmiddag 26 februari de kwartfinale van de regionale voorleeswedstrijd Zuid Oost Utrecht gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in sport- en cultuurcentrum De Binder in Leersum. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd.

De zestien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Simone Gijben naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl de dj's Neil en Ahmed het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Wieke van Oordt (jeugdboekenschrijfster) gesproken.

Brigitte las een fragment voor uit het boek 'Nooit meer lief' van Anna van Praag. De jury vond dat de winnares alles in huis had: een mooi tempo, de juiste klemtoon en een rustige stem die het publiek als een magneet meetrok. Brigitte zal één van de deelnemers zijn aan de halve finale die op woensdag 5 maart gehouden zal worden in de Cultuurfabriek in Veenendaal.

advertentie
advertentie