Voetbal
31 okt 2021, 11:53
De jeugdige en talentvolle HDS vleugelspits Koen van Viegen bleek meerdere malen een ware plaag voor de defensie van DVSA
LEERSUM

Rode en blauwe rook, een erehaag aan jeugdspelertjes en zo’n driehonderd enthousiaste supporters van beide clubs, vormden op sportpark De Engelse Berg in Leersum het sfeervolle decor van het treffen tussen thuisploeg HDS en DVSA uit het aangrenzende Amerongen. Een streekderby die voor het laatst 47 jaar geleden plaatsvond (seizoen 1974-1975) en toen eindigde in een ruime overwinning voor de ‘rooien’ uit Leersum. Ditmaal bleef de teller steken op een 1-1 gelijkspel en was dat uiteindelijk ook een juiste afspiegeling van het vertoonde spel, ook al kroop HDS door het oog van de naald.

OVERWICHT In de eerste helft van deze ‘beladen’ streekderby was het de thuisformatie van trainer Dennis van Dijk die die de touwtjes in handen nam en direct vol gas gaf. De gasten uit Amerongen werden met regelmaat ver teruggedrongen op eigen helft en ontsnapten, mede door goed keeperswerk van DVSA doelman Bart Sch..