OM eist hogere straf tegen veroorzaker dodelijk ongeval Doorn

7 december 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Reed de verdachte te hard, veel te hard of roekeloos? Daar ging het vrijdag over in hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem. De 30-jarige verdachte uit Driebergen veroorzaakte een verkeersongeval met dodelijke afloop in Doorn. Het openbaar ministerie eiste acht maanden gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk. Een andere straf dan het vonnis van de rechtbank, die in juni twee maanden cel en 240 uur werkstraf oplegde.

Driebergenaar reed op 24 september 2011 met zijn auto over de provinciale weg van Doorn naar zijn woonplaats. Hij botste op een motorrijder die van een uitrit van links kwam. De verdachte verklaarde dat hij de motorrijder niet had gezien. Pas op het laatste moment kon hij remmen en uitwijken. Dat mocht helaas niet baten. Verschillende getuigen verklaarden dat de man veel te hard reed. De verdachte meent dat hij tussen 90 en 95 kilometer per uur reed waar 80 was toegestaan. Hij reed regelmatig over de voorrangsweg en kende de situatie goed. Onder andere door het ontbreken van een remspoor kon technisch onderzoek geen uitsluitsel geven over de werkelijk gereden snelheid. De schattingen lopen uiteen tussen 67 en 143 kilometer per uur.

Het openbaar ministerie (OM) beklaagde zich over het gedrag van de verdachte, die geen spijt had betuigd in de eerdere zitting en min of meer de verantwoordelijkheid bij de motorrijder legde. Dat nam het OM mee in een hogere strafeis. De advocaat van de verdachte sprak dat tegen. De Driebergenaar was tijdens de zitting wel degelijk geëmotioneerd en zei dat het moeilijk was om het af te sluiten.

Het hof doet op 20 december uitspraak. (APA)

advertentie
advertentie