Rechter legt Leersumer voorwaardelijke straf op

18 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM- De rechtbank in Utrecht heeft donderdag een 77-jarige man uit Leersum veroordeeld tot één maand voorwaardelijke gevangenisstraf wegens stalking. De Leersumer, ook wel bekend als het 'monster' van Leersum, heeft zijn buren gefotografeerd.

Dit is al de vierde keer dat de Leersumer wordt veroordeeld wegens het stalken van zijn buren aan de Rijksstraatweg in Leersum. Eerder kreeg hij al twee straffen met proeftijden opgelegd voor hetzelfde feit. De officier van justitie had dan ook bijna een jaar gevangenisstraf geëist en boetes van bijna 10.000 euro.

De rechtbank oordeelde veel milder. De rechter weegt mee dat de buren ook foto's hebben gemaakt van de verdachte. Ook hoopt de rechtbank dat de problemen in de buurt, door het inschakelen van een bemiddelaar, kunnen worden opgelost.

De rechtbank bepaalde verder dat de Leersumer 4500 euro moet betalen vanwege een straf die voorwaardelijk was opgelegd. De rechtbank verlengde de proeftijd bij een andere straf van 166 dagen gevangenisstraf met één jaar.

advertentie
advertentie