'A night at the Opera' in Driebergen

14 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het Driebergs gemengd koor Scherzando bereidt zich voor op de uitvoering van haar traditionele najaarsconcert in de maand november.

Het concert zal plaats vinden in de Grote Kerk van Driebergen, gelegen aan de Hoofdstraat. Met groot plezier vindt het koor, dat volgend jaar twintig jaar bestaat, telkens weer een ander thema voor de muzikale uitvoering van het concert.

Dit jaar is gekozen voor de vertolking van een aantal operakoren en medleys uit musicals die onder het leidende thema van 'A night at the Opera' worden samengevat.

Er is een keuze gemaakt uit diverse opera’s zoals Lohengrin van Wagner waarvan het bekende bruidskoor ten gehore wordt gebracht. Verder wordt onder meer een koorstuk uit Madame Butterfly van Puccini gezongen, of liever gezegd: 'gehummed' (geneuried), zoals in het Engelse koorboek word vermeld. Vanwege het brede scala aan opera’s wordt er in diverse talen gezongen.

Voor de medleys is gekozen uit de musicals 'The Phantom of the Opera’ en 'My Fair lady'. Bijzonder is dat voor de medley uit 'My Fair Lady' is gekozen voor de Nederlandstalige versie zodat het publiek vast de neiging zal krijgen om mee te gaan zingen met bijvoorbeeld 'As ’t effe kan, ja dan…'.

Het avondconcert wordt gedirigeerd door de vaste dirigent van Scherzando, Reinhard Reed Findenegg en de pianobegeleiding is deze avond in professionele handen van de pianiste Eleonora Semjonova.

Van haar kan worden verteld dat zij als geboren Russin cum laude is afgestudeerd aan het conservatorium in Minsk en in Nederland en het buitenland reeds talloze concerten heeft gegeven. De solistische partijen in Idomeneo van Mozart en Dido van Purcell worden door eigen koorleden gezongen.

Het concert op zaterdag 16 november begint om 20.00 uur en de toegang zal 10 euro bedragen. Verdere informatie over concert en kaartverkoop vind u ondermeer op onze site www.scherzandokoor.nl.

advertentie
advertentie