OM eist werkstraf tegen Doornaar

21 september 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Wegens de mishandeling van zijn echtgenoot hangt een 61-jarige inwoner van Doorn een werkstraf van 80 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk, boven het hoofd. Zo hoorde hij tegen zich eisen na hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem. In april legde de rechter in Utrecht hem nog een werkstraf van 80 uur plus een voorwaardelijke celstraf van zes weken op.

Het verschil zit in de te bewijzen feiten. Anders dan de Utrechtse rechter acht het openbaar ministerie (OM) alleen de incidenten op 10 en 11 december bewezen. De man had zijn echtgenoot toen mishandeld door haar te slaan en tegen de muren te gooien. Ook trok hij aan haar haren en probeerde haar op grove wijze een stuk vis door de keel te duwen. De vrouw had daar nog lang pijn van.

De 61-jarige ontkent deze feiten niet, wel de andere incidenten waarvoor hij werd veroordeeld. Zo zou hij haar in november hebben gewurgd en werden in de zomer daarvoor blauwe plekken bij de vrouw geconstateerd. Vriendinnen van de Doornse hebben verklaard dat de man dominant en hardhandig was en dat zij daardoor wat wegkwijnde. Voor het Arnhemse hof vertelde de 61-jarige dat ze in relatietherapie zijn, dat hij aan zichzelf werkt en dat het huwelijk weer is opgebloeid. De advocaat van de 61-jarige pleitte daarom om verdachte een geheel voorwaardelijke werkstraf op te leggen.

Het hof doet over twee weken uitspraak. (APA)

advertentie
advertentie