Leersumse leerlingen onder de indruk van kastelen

17 september 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De groepen 7 en 8 van CBS De Hoeksteen en CBS De Schakel hadden vrijdagochtend 13 september een levendige geschiedenisles bij kasteel Broekhuizen en kasteel Zuylestein in Leersum.

Bij aankomst bij het kasteel Broekhuizen werden ze opgewacht door de nieuwe beheerder. Hij vertelde vol trots over het kasteel. In het thema 'Macht en Pracht' werd verteld over het leven op een landgoed , zoals Broekhuizen. Ook bekeken de kinderen de mooie tuinen op het kasteelterrein en de toekomstige moestuin.

Na het bezoek op Broekhuizen fietsen de kinderen naar Zuylestein. Daar liet men oude foto's en plattegronden zien. De moestuin op het ommuurde terrein was voor de kinderen heel speciaal. Op de terugweg sprak men meerdere keren over de enorme oranje pompoen in diezelfde moestuin. ,,Al met al dus een geslaagde monumenten klassendag in Leersum", aldus de scholen.

Lezing Historische Vereniging "Doornse armenzorg in de 19e eeuw"

Doorn - De Doorns Historische Vereniging "Thorheim" verzorgt (na hun ledenvergadering) op maandag 7 november om 20.30 uur in de Koningshof aan het Kerkplein 1, Doorn een lezing" Doornse armenzorg in de 19e eeuw". Tijdens deze lezing zal René Marquart vertellen en materialen vertonen ver dit onderwerp. Anecdotes zullen daarin een belangrijke plaats innemen.

De toegang is gratis. Mocht u vragen hebben dan kunt u Ton de Graaff bellen (0343-473113)

Zomerwandeling "Hydepark"

Doorn - De Doorns Historische Vereniging "Thorheim" verzorgt op zondag 7 augustus haar jaarlijkse zomerwandeling. Dit jaar betreft het een rondleiding over het landgoed Hydepark. Een terrein met een oranjerie, eigen boerderij en ijskelder. U wordt vanaf 13.30 verwacht op het parkeerterrein nabij het hoofdgebouw. Dit is te bereiken via de ingang aan de Driebergsestraatweg

( rechts van restaurant Brocante) Deelname aan de wandeling is gratis. Mocht u vragen hebben dan kunt u Ton de Graaff bellen (0343-473113)

advertentie
advertentie