Acht meter hoog water bij voorronde NK Bommetje in Bosbad

15 juli 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Jack Goedegebuure liet op vrijdagavond het water maar liefst acht meter hoog spetteren. Hij won met zijn sprong de voorronde NK Bommetje in Bosbad Leersum.

Goedegebuure werd met zijn bommetje eerste in de categorie deelnemers van 16 jaar en ouder. Michiel Haze kreeg het water 7.40 meter omhoog en werd tweede, voor de nummer drie, Elbert de Greef die tot een hoogte van 6,60 meter kwam.

De toeschouwers konden tijdens het Bommetje-springen genieten van heel verschillende springtechnieken: gedurfde sprongen, maar ook heel uitgekiende sprongen. Toch hadden de verschillende technieken niet altijd het gewenste effect: hoog water. In veel gevallen werd wel veel water verplaatst, maar dan in de breedte.

Jongere deelnemers

De jongere deelnemers kregen het water minder ver omhoog. In de categorie tot 9 jaar werd Olivier Petit kampioen met een waterkolom van 3,10 meter. Francisca Bruijgom werd tweede met 2,10 meter, voor Pepijn Bijvoet (2.00 meter). Mitchell Meuleberg won de categorie 10-12 jaar (5,70 meter), voor Luke van Manen (4,40 meter) en Brandon Meyer (4.00 meter). In de groep van 13-15 jaar spetterde Alex van de Berg het hoogst (4,80 meter). Menno Geelhoed werd tweede (4,70 meter) en Joey van Manen pakte de derde plaats met 3,90 meter.

Het kampioenschap Bommetje in Bosbad Leersum geldt als een officiële voorronde voor het Nederlands Kampioenchap Bommetje, dat op 31 augustus door Sportfondsen Nederland wordt gehouden. De vier Leersumse kampioenen krijgen een uitnodiging voor dit NK thuisgestuurd.

Per categorie waren er drie prijzen: een seizoensabonnement voor 2014, een 12-badenkaart en een tegoedbon voor de Bosbadkiosk van Harry.

advertentie
advertentie