Ondernemend Heuvelrug: Hooykaas Opticals

23 mei 2013 om 00:00 Ondernemend

,,Dat is het voordeel van een zelfstandige winkel, met de inkoop van onze collectie kunnen we ons veel sterker richten op onze klanten en deze exclusiviteit en kwaliteit bieden. Modern en klassiek gaan hierbij hand in hand.”

DOORN - Na 50 jaar groeit Hooykaas Opticals aan de Kampweg nog steeds. Herbert Hooykaas in de voetsporen van zijn vader: ,,Mijn vader legde zijn ziel en zaligheid in de zaak en nog steeds is hij er een dag in de week te vinden. Zijn bevlogenheid heeft hij op mij en de medewerkers overgebracht.” Goed vakmanschap en service is volgens Hooykaas de basis. De collectie brillen is exclusief en past bij de klanten. ,,We gaan zelf naar beurzen in Parijs en Italië en kopen daar onze monturen in.”

door Monique José Timmermans

Bij een goed montuur horen goede glazen. ,,De kwaliteit van hoogwaardige glazen zie je als je er de hele dag doorheen kijkt. Het is comfortabeler kijken, je hebt meer het idee dat je geen bril op hebt.” Hooykaas werkt voornamelijk met Essilor, de uitvinder van Varilux - het multifocale glas en wereldwijd nog steeds de nummer 1-leverancier op dit gebied. ,,In de markt zie je vooral veel afgeleiden hiervan.”

,,Onze taak is de consument goed voor te lichten over de mogelijkheden van glazen. Aan een bril die je dagelijks draagt en dat gedurende 4-5 jaar moet je eisen stellen. We beschikken daarom over de modernste meetinstrumenten.” De oogmeting zelf doen Herbert Hooykaas en zijn gediplomeerde medewerkers altijd op afspraak om hiervoor ruim en rustig de tijd te hebben. Er zijn twee aparte ruimtes voor oogmetingen. Eén beneden en één direct achter de winkel voor mensen die slecht ter been zijn.

Voor het perfect op de stand van de ogen afstellen van de bril en het kijkgedeelte in het glas, is ook alle kennis en apparatuur in huis. Boven de winkel is het atelier. ,,Zo is ook de optische precisie in eigen hand.” De gezondheid en veiligheid van de ogen is belangrijk. Daarom heeft Hooykaas Opticals geïnvesteerd in apparatuur die in vroeg stadium eventuele gebreken kan vaststellen. ,,Voor diabetici of mensen waar oogafwijkingen, zoals glaucoom, in de familie voorkomen is het regelmatig screenen heel belangrijk.” Door de nauwe samenwerking met oogartsen kunnen netvliesfoto’s snel beoordeeld worden.

Naast brillen biedt Hooykaas Opticals ook een ruim assortiment zonnebrillen, al dan niet op sterkte, kinderbrillen en contactlenzen. ,,Ook die ontwikkelingen staan niet stil. Zo zijn er tegenwoordig goede multifocale lenzen, waardoor er geen aparte leesbril naast de lenzen nodig is.” Nieuw zijn medische brillen, zoals loepbrillen voor medici onder de naam Binoc Vision.

www.hooykaasopticals.nl

advertentie
advertentie