Tienduizend banen in het Bosbad

24 juni 2010 om 00:00 Nieuws

In het Leersumse openluchtbad zwommen de kinderen 250 meter (tien banen) per avond, terwijl de volwassenen vijfhonderd meter aflegden. In totaal werden bijna tienduizend banen afgelegd in het bosbad. Tijdens de vierdaagse werden ook andere activiteiten op het bosbadterrein georganiseerd, zoals boogschieten, scouting en een hilarische broekhangwedstrijd op de slotavond.

LEERSUM - In het Bosbad Leersum hebben ongeveer 120 zwemmers afgelopen week meegedaan aan de zwemvierdaagse. De meeste zwemmers legden vier avonden een afstand af van vijfhonderd meter. Vrijdagavond werd de vierdaagse feestelijk afgesloten.

Juni enige optie

Ruud Menger van Bosbad Leersum legt uit waarom de vierdaagse in juni wordt gehouden: ,,In mei zijn de weersomstandigheden nog niet ideaal, in augustus staat Leersum vooral in het teken van het bloemencorso en we willen de vierdaagse vooral aanbieden aan onze vaste gasten. Die zijn in juli en augustus op vakantie, dus blijft juni over. De weersomstandigheden waren ook dit jaar best gunstig en met zo’n 120 deelnemers zijn we best tevreden.” Opmerkelijk noemt Menger het dat de deelnemers niet alleen uit Leersum komen. ,,Eén deelnemer komt zelfs uit Groningen, maar die staat hier in de regio op de camping.” Bezoekers komen ook uit de andere kernen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en uit Veenendaal.

Zwem4daagse

De Nationale Zwem4daagse is al veertig jaar een begrip in Nederland. De eerste zwemvierdaagse werd door oud-waterpolo-international Ruud van Feggelen georganiseerd in Deventer. Inmiddels nemen ruim zeventigduizend mensen in Nederland deel aan de Nationale Zwem4daagse. Bosbad Leersum is één van de ruim vierhonderd zwembaden waar de vierdaagse wordt georganiseerd. De meest ervaren deelnemer in Leersum zwom de vierdaagse voor de 26e keer.

advertentie
advertentie