Feestdag in centrum Maarn

16 april 2009 om 00:00 Nieuws

De voorbereidingen voor beide evenementen zijn al weer maanden in volle gang en het programma begint vorm te krijgen. Mirjam van der Woude (secretariaat Heuvelrugloop): ,,Hier en daar komen we wel wat obstakels tegen, maar het enthousiaste organisatieteam laat zich daar niet door afschrikken en geeft al haar energie en tijd om ook dit jaar dit mooie evenement weer tot een succes te maken, net als voorgaande vier jaar.”

Heuvelrugloop en Tuindorpfeest op 20 juni MAARN - De vijfde editie van de Heuvelrugloop Maarn, met na afloop het dorpsfeest, vindt plaats op zaterdag 20 juni. Dit jaar worden de krachten met de Middenstand Maarn Maarsbergen (MMM) gebundeld. De winkeliersvereniging MMM organiseert eveneens op 20 juni het jaarlijkse Tuindorpfeest. Van 11.00 tot 00.00 uur zal het 5-Meiplein dus bruisen van de activiteiten.

door Monique José Timmermans

,,Mede dankzij alle hoofdsponsoren en ‘Vrienden van de Heuvelrugloop’ kunnen wij ons eerste lustrum een extra feestelijk tintje geven en ook de sponsoren denken actief mee over het extra ‘opleuken’ van deze happening. En dan natuurlijk alle vrijwilligers, die zich aanmelden om ons te helpen op velerlei manieren, zijn een super belangrijke schakel in onze organisatie, waar wij erg blij mee zijn. Net als alle andere betrokkenen, die op enige wijze hun medewerking aan deze loop verlenen.”

Naarmate de lente vordert wordt het toch al schitterende parcours, dat hoofdzakelijk door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug loopt, al weer steeds mooier en groener. Vanaf 18.00 uur wordt gestart in alle categorieën van de Heuvelrugloop (Scholierenloop (1km), 4,2 km-loop, 10 km-loop en de halve marathon). ,,Lopers komen altijd uit de hele regio. Scholieren tot nu toe overwegend uit Maarn, maar ook scholieren uit de andere dorpen zijn van harte welkom.”

Inschrijving voor deelname aan een van de lopen kan alleen via de website www.heuvelrugloop.nl. Tot 20 mei tegen een laag tarief, daarna verhoogd tarief. Ook voor aanmelding vrijwilligers (,,We kunnen nog best wat handjes gebruiken.”, aldus Van der Woude) en alle overige informatie over de Heuvelrugloop verwijst de organisatie naar de website.

Dorpsfeest

Traditioneel wordt de Heuvelrugloop afgesloten met een waar dorpsfeest op het 5-Meiplein. DJ Gielefeest zorgt voor de disco en daarnaast verzorgt de live band Discussion uit Hoenderloo een aantal optredens. Vanzelfsprekend zullen er ook hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn op het plein.

,,Ook overdag zal het goed toeven zijn op het plein. Nieuw bij het Tuindorpfeest is het grote terras dat er ingericht wordt, zodat het bezoeken van de stands gecombineerd kan worden met een heerlijk kopje koffie. Er zijn vele sportieve en andere activiteiten waar vooral de kinderen aan kunnen deelnemen. Van springkussen tot knutselen en een heuse talentenjacht voor de jeugd tot 16 jaar, schrijf je daarvoor in!”, moedigt Wim Brouwer aan namens de MMM-winkeliers.

Beide organisatieteams hopen dat vele mensen op 20 juni de weg naar het centrum vinden.

advertentie
advertentie