Beurs de Paarden schuur

4 september 2008 om 00:00 Nieuws

Het landelijke bord aan de Amerongerwetering in het buitengebied geeft aan waar de Paardenschuur van Anita Breeschoten gevestigd is. In 1997 verbouwde de voormalige doktersassistente samen met echtgenoot Jaap de ooit als fruitkoelcel in gebruik zijnde loods tot een prachtige sfeervolle ruitersportzaak. Met mensen omgaan vindt ze één van de belangrijkste en leukste aspecten van haar vak. ,,Ik ben begonnen uit enthousiasme, en dat doe ik nog steeds elke dag.” Hard werken, service, en vooral klantgerichtheid met ‘net dat stukje extra’, vormen de kern van haar bedrijf. Omdat de prijzen en marges binnen de ruitersportwereld op elkaar afgestemd zijn, draait het volgens haar vooral om persoonlijkheid en sociale vaardigheden. Met haar vaste medewerksters Leonie en Marit vormt ze een hecht team met voldoende vakkennis en liefde voor de ruitersport.

LEERSUM - Veel ruitersportartikelen zullen op 6 september bij Breeschoten de Paardenschuur van eigenaar wisselen. Voor de zesde keer organiseert deze ruitersportzaak een tweedehands beurs. Naast een ruim aanbod van paardenspullen kan er genoten worden van ‘beursoliebollen’ en gratis koffie thee en frisdrank. Voor kinderen is er een springkussen en kan er pony gereden worden. Het jonge team van De Paardenschuur is ervan overtuigd dat deze beurs net zo’n succes wordt als voorgaande jaren.

Groot aanbod

De beurs duurt zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Familie, buren en vrienden helpen mee met de voorbereidingen en de verkoop zelf. ,,Wat dat betreft is het een echt familie- en vriendenfeest”, aldus de onderneemster. Een heel karwei, want de duizenden ingeleverde tweedehands ruitersportartikelen moeten gesorteerd en op maat klaargelegd worden. Het bakken van de oliebollen wordt helemaal door haar familie verzorgd. Veel van de ingeleverde artikelen - alles in goede staat - is afkomstig van vaste klanten. ,,Ik adviseer de mensen als iets niet goed past het te bewaren en voor de verkoop in te leveren. Je leven is te kort om met een nare broek rond te lopen”, vertelt ze.

Een eerlijk verloop tijdens de beurs staat voor haar voorop. Om stipt 9.00 uur zal er dan ook geopend worden. Rennen en duwen wordt niet getolereerd. ,,Voor die 5 euro ga je niet rennen.” Met wat hulp van de weergoden zal dit evenement ongetwijfeld weer een succes worden. Terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen of een begeleid rondje op de pony’s rijden, kunnen de bezoekers plaatsnemen op het terras in het boomgaardje. Om te genieten van een kopje koffie, thee of fris, en misschien wel van een versgebakken beursoliebol.

uBreeschoten de Paardenschuur, Amerongerwetering 28, Amerongen. Telefoon: 0343-457146 en www.paardenschuur.nl.

advertentie
advertentie