Jarig Muzemiks viert jubileum

28 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Voorzitter Marian van Driel vertelt: ,,Om dorpsgemeenschappen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen stimuleerden provinciale bestuurders 35 jaar geleden de oprichting van verenigingen waarin dorpsbewoners hun kennis en vaardigheden konden delen met hun dorpsgenoten. Zo ontstond Muzemiks, dat na 35 jaar nog springlevend is.’’

LEERSUM - Stichting Creatief Centrum Muzemiks bestaat 35 jaar. Het bestuur heeft voor dit jubileum naast het gebruikelijke programma een zestal bijzondere activiteiten georganiseerd onder de naam Muzemiks Anders.

door Jan Meijer

Met gepaste trots presenteert de voorzitter ‘Muzemiks Anders’. ,,We hebben een speciaal samengesteld feestprogramma met activiteiten die je in het normale aanbod niet tegenkomt. We beginnen op 21 september met een toneelmatinee, ‘Raak me aan’ van Ger Thijs, gespeeld door Frandsje Sydzes en David Jan Bal. Vervolgens op 30 september een workshop ‘Bloemenfeest’ door John Achterberg. Voor de jeugd van 6 tot 12 jaar is er op 18 oktober een ‘creatief doe-feest’. Op 7 november organiseren we de foto-expositie ‘Zeg ken jij Afghanistan?’ van Babs Alink en op 22 november sluiten we af met de vertelling van Hans Christiaan Andersen, de Nachtegaal door Lilian van Holthe, die zichzelf daarbij op de vleugel begeleidt en een optreden van het Leersumse koor ‘The Living Song’.’’

Boeiend feest

Het belooft een boeiend feest te worden. Kaarten zijn te koop op 30 augustus tijdens de Culturele Uitmarkt in Doorn en op de inschrijfavond op 5 september in De Binder.

,,Vanzelfsprekend bieden we in het najaar van 2008 en voorjaar van 2009 de gebruikelijke variëteit aan lezingen, workshops en cursussen. Daarin vallen enkele onderwerpen op, zoals een vijfdelig themaprogramma over ‘water’. In lezingen en excursies komen verschillende facetten van water aan de orde: veiligheid, schoon water, de waterlinie en het klimaat’’, vervolgt Marian van Driel. ,,Het blijkt dat breien weer in de belangstelling staat en dus gaan we mee met die trend en organiseren een breiclub met Betsie van den Berg. Ook heel bijzonder is een cursus stemexpressie van Roeland Schweitzer en een avond over verlieservaring bij kinderen.’’ De jeugd wordt niet vergeten, er zijn korte creatieve cursussen en nieuwe workshops: ballet voor kinderen van 7 tot 9 jaar en weerbaarheidstraining voor jeugd van 12 tot 18 jaar.

Spanning

,,Het is elk jaar weer een hele klus om een programma met een breed en gevarieerd aanbod samen te stellen. Dat lukt door de enthousiaste inzet van bestuur en docenten. We zien met spanning uit naar de inschrijfavond van vrijdag 5 september in De Binder. Van 19.00 tot 20.30 uur zijn de meeste cursusleiders aanwezig om hun cursus toe te lichten’’, besluit Van Driel. Het Muzemiksboekje met alle informatie is verkrijgbaar in de bibliotheek, de Binder, het VVV kantoor, handwerkboetiek ‘t Bolleke en boekhandel Nieskens in Leersum, in de bibliotheek in Amerongen, Cultuurhuis Pléiade, De Waal 4Art en boekhandel Van Wijnen & Binkhorst in Doorn en boekhandel Ribberink in Maarn.

advertentie
advertentie