Jubileum Maarn Maarsbergen Natuurlijk

15 mei 2008 om 00:00 Nieuws

De vereniging is in 1983 opgericht nadat een groep vrijwilligers de reconstructie van De Kolk in Maarsbergen heeft gerealiseerd. ,,Doen! is nog steeds een belangrijk uitgangspunt bij Maarn Maarsbergen Natuurlijk.”, vertelt voorzitter Geert Kappe ,,niet alleen in het buitengebied, maar ook binnen de dorpsgrenzen waren en zijn er voldoende punten die onze aandacht trekken, zoals bescherming van het Tuindorp en nieuwbouwprojecten.”

MAARN – De belangenvereniging Maarn Maarsbergen Natuurlijk viert deze week haar 25-jarig jubileum.

door Monique José Timmermans

,,Nog steeds doen we veel”, vult Bertjan Sneller aan ,,zoals de zwerfvuilactie, het wilgenknotten en de paddentrek. Handwerk waarvoor naast de vaste kern altijd hulp komt van vele bewoners. Dat zie je niet bij alle natuurverenigingen in de omgeving. Daarnaast beïnvloeden we beleid in relatie tot natuur en milieu”, aldus Wim Arendsen ,,denk hierbij aan de A12, de structuurvisie en nota’s voor milieu en recreatie. Er blijft voldoende te doen, alhoewel we geen vereniging zijn die op de barricade staat, samenwerking is veel belangrijker.”

De goede verhouding met de groot-grondbezitters in de omgeving is een wederzijdse stimulans. Bertjan: ,,Onze lustrumactiviteiten vinden plaats in de bibliotheek en op de Landgoederen Anderstein (alleen leden) en Maarsbergen. Ruim 65 basisscholieren hebben zich al ingeschreven voor de ontdekkingstocht op Landgoed Maarsbergen op zondag 18 mei.”

Ter gelegenheid van het jubileum is de vereniging in de archieven gedoken. ,,Het was een tijdrovende tocht van zoeken en selecteren van foto’s en schrijven van tekstjes. Het resultaat is een kwartetspel, een document over heden en verleden van Maarn en Maarsbergen. Er zijn zowel door onze ‘cultuur-historische tak’ als onze ‘natuurtak’ elementen toegevoegd. Het spel wordt uitgereikt aan de basisschoolleerlingen en is voor €6 te koop bij Van Dijk, Ribberink en VVV.” ,,We hopen met onze op jeugd gerichte activiteiten meer jongere gezinnen bij onze vereniging te betrekken. Ongeveer 20% van de gezinnen uit Maarn/Maarsbergen is lid, een trouwe groep. Graag verwelkomen we jongere dorpsgenoten, zodat ook voor de toekomst een vitale organisatie gewaarborgd blijft. www.mmnatuurlijk.nl.

advertentie
advertentie