Jaap Kempenaar gaat er met titel vandoor

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

In zijn openingstoespraak stond voorzitter Leo van Oostrom van de Ondernemers Koepel stil bij datgene wat er vorig jaar is gerealiseerd en wat er voor dit jaar op de agenda staat. ,,Het afgelopen jaar zijn we nauw betrokken geweest om samen met de gemeente het Strategisch Economisch Beleidsplan voor de komende jaren vast te stellen en is er veelvuldig contact geweest met ondernemingsverenigingen uit de regio. Voor dit jaar staan er drie thema’s op de agenda: bedrijventerrein Amerongen/Leersum, de detailhandel en de agrarische sector, ook de mobiliteit in de regio vereist onze aandacht”, aldus van Oostrom. Tijdens deze avond overhandigde wethouder Roy Pamboer het eerste exemplaar van het door de raad goedgekeurde Economisch beleidsplan 2007-2010 aan de voorzitter van de ondernemerskoepel.

DOORN - Jaap Kempenaar eigenaar van Autodemontagebedrijf Kempenaar in Driebergen is vorige week gekozen tot ondernemer van het jaar. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Ondernemersorganisaties uit de gemeente in het Cultuurhuis in Doorn. Kempenaar kreeg de titel met name omdat hij zeer milieubewust werkt in zijn bedrijf. Ook was er een aanmoedigingsprijs, deze ging naar Cor en Anita van Jaarsveld van Lavendel Bloemen en Planten in Driebergen.

door Rob Verbraak foto’s: Jan Pit/BDU

Daarna was het tijd voor het spannende deel van de avond: de verkiezing van de ondernemer van het jaar en de aanmoedigingsprijs. De aanmoedigingsprijs voor 2007 ging naar Cor en Anita van Jaarsveld van Lavendel bloemen en planten in Driebergen. ,,Als jury hebben we gekeken naar een vijftal hoofdcriteria en een twintigtal subcriteria. De ondernemer die deze prijs vandaag ontvangt, heeft in 1997 een slechtlopend bedrijf overgenomen en is inmiddels gegroeid van één naar negen medewerkers”, lichtte de wethouder de keuze toe. Voor de prijs van ondernemer van het jaar 2007 had de jury als thema ‘Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Er waren drie ondernemers door de jury genomineerd: Gerard Smit van Technivorm uit Amerongen, Gert Appeldoorn van Gert Appeldoorn Reiniging uit Maarsbergen en Jaap Kempenaar van Autodemontagebedrijf Kempenaar uit Driebergen. Alle aanwezige ondernemers konden door middel van een stembiljet hun keuze bepalen. Na het tellen van de stemmen werd overgegaan tot het bekend maken van de ondernemer van het jaar en de bijbehorende prijs uitgereikt. De winnaar van de prijs ondernemer van het jaar 2007 werd Jaap Kempenaar en op de tweede plaats eindigden Gert Appeldoorn en Gerard Smit gelijk.

Ook was er deze avond al de gelegenheid om zich in te schrijven voor de derde Beursvloer die op 17 april in het cultuurhuis georganiseerd wordt. De Beursvloer is de ontmoetingsplaats voor bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en verenigingen. Op de Beursvloer kunnen, kennis en kunde, mensenkracht, goederen en middelen en helpende handen uitgewisseld worden, zonder dat er geld aan te pas komt. Eveneens werd de nieuwe website van de Heuvelrugondernemers geïntroduceerd. Deze nieuwe website is te vinden op; www.heuvelrugondernemers.nl.

advertentie
advertentie