Veiligheid burgers op tafel in 'De Politieke Gelaghkamer'

24 januari 2008 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Op donderdag 24 januari 2008 zullen Burgemeester Frits Naafs (Gem. Utrechtse Heuvelrug) en Burgemeester Guus Swillens (Gem. Wijk bij Duurstede) de tafelgasten zijn van presentator Wil Koet in het 'live' Radio 90 fm programma 'De Politieke Gelaghkamer'.

Onder zijn leiding zullen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde komen: De Burgemeester verkiezingen (Utrecht en Eindhoven), en de veiligheid van burgers in het kromme Rijn gebied en op de Heuvelrug.

De programmamakers van Radio 90 fm willen met 'De Politieke Gelaghkamer' de afstand tussen politiek en burger verkleinen.

Presentator Wil Koet:' We merken nu al dat steeds meer mensen de weg naar 'De Politieke Gelaghkamer' in Amerongen weten te vinden. In de Heerenkamer van 'Buitenlust' hangt nog zo'n ouderwets gezellige sfeer. Die staat er bijna op zich zelf al borg voor dat elk onderwerp, hoe lastig en moeilijk soms ook, een boeiend en prettig gesprek oplevert.'

Omdat 'De Politieke Gelaghkamer' interactie tussen publiek en politiek nastreeft kan de aanwezige luisteraar gebruik maken van een interpellatie microfoon om aan een van de gasten een vraag stellen.

Muziek ook 'live'

Samensteller en regisseur Bert Bijl streeft er ook naar om tijdens elke uitzending een regionale artiest 'live' te laten optreden. Tot nu toe waren dat de Amerongse zanger-componist Ray Klaassen, de Troubadour van Wijk bij Duurstede, Boudewijn Hansen en Maybelline Broekhuijsen, die de Portugese Fado vertolkte.

Op donderdag 24 januari zal de 'live' muziek worden verzorgt door Trio Anke Everaars die, tot ver over onze landsgrenzen een begrip en voor de ware Jazz-liefhebber een must, de muzikale kleuren van Wijk bij Duurstede hoog zal houden en Ray Klaassen, die o.a. met zijn volkslied 'Ons Groene Hart' de Gem. Utrechtse Heuvelrug muzikaal representeert.

Vanwege de verwachte toestroom van belangstellenden verhuist 'De Politieke Gelaghkamer' voor deze bijzondere gelegenheid van de Herenkamer naar de grote zaal van het Hotel.

Het programma dat wekelijks op donderdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur, rechtstreeks vanuit Hotel-restaurant-café 'Buitenlust' aan de Jhr. v.d. Bosstraat 13 te Amerongen wordt uitgezonden, is gratis bij te wonen.

Bezoekers worden verzocht om uiterlijk 19.45 uur aanwezig te zijn. De herhaling van 'De Politieke Gelaghkamer' wordt op de dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden.

Radio 90 fm is in een groot deel van de provincie te ontvangen via etherfrequentie 91.7 FM en op de kabel in Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek, Driebergen- Rijsenburg, Doorn, Maarn, Maarsbergen, Leersum, Amerongen en Overberg. En natuurlijk ook via internet: www.radio90fm.nl

advertentie
advertentie