Twee nieuwe informatiezuilen in Nationaal Park

6 september 2007 om 00:00 Nieuws

In 2006 was de eerste informatiezuil al geplaatst, bij de groene entree Doornse Gat (tussen Doorn en Leersum). Deze zuil werd destijds onthuld door Koningin Beatrix.

HEUVELRUG - In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn deze week twee nieuwe informatiezuilen geplaatst. De zuilen staan bij de groene entree Kaapse Bossen en de groene entree de Hoogstraat (langs de N225 tussen Doorn en Leersum). Op de zuilen staat informatie voor bezoekers aan het Nationaal Park.

De zuilen zijn een geschenk van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de ANWB aan alle Nederlanders ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van de koningin. In ieder Nationaal Park staan drie informatiezuilen.

Duidelijkheid

Met de informatiezuilen beoogt het Nationaal Park meer duidelijkheid voor de bezoekers. Er wordt gewerkt aan een aantal groene entrees, waar informatie te krijgen is over het Nationaal Park en waar vandaan alle routes starten (voor wandelaar, fietser en ruiter). Op deze plaatsen biedt het Nationaal Park informatie aan op een informatiezuil. Hierop kan de bezoeker lezen wat er te doen is in het gebied en waar de bezoeker kan wandelen, fietsen of paardrijden. Tevens is op de informatiezuilen te vinden welke dieren of planten er voorkomen in het Nationaal Park.

Bebording

De samenwerkende organisaties binnen het Nationaal Park (dit zijn er ongeveer 30) streven naar minder verstoring in de natuur, ook naar minder bebording. Omdat er gezamenlijk informatie wordt verstrekt, kan een deel van de bebording uit het gebied worden verwijderd. De informatie wordt gebundeld.

advertentie
advertentie