Prachtige route vierdaagse

21 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Dinsdagavond vertrokken vanaf de Noordpoort van het terrein van Huis Doorn bijna 1800 deelnemers; 1600 in groepen waaronder 112 Bartiméus cliënten en een kleine 200 individuele wandelaars. Onder laatstgenoemde groep liep de heer Kuperus uit Houten voor de 54ste keer de wandelroute mee.

56 ste editie: onweer, regen en zon DOORN - Geen dreigende luchten en plenzende buien begeleidde vrijdagavond de triomfvolle intocht van de deelnemers aan de 56ste Doornse Avondvierdaagse, maar een heldere hemel zorgde voor aangenaam wandelweer met een heerlijke temperatuur.

door Bertie Stierhout

De eerste twee avonden respectievelijk richting Maarn en Langbroek verliepen perfect maar de derde avond ging het mis. Omstreeks half acht barstte in de omgeving van Leersum een hevig noodweer los. In no time waren de meeste wandelaars tot op hun huid doorweekt. Vooral voor de allerkleinste deelnemers die op dat moment op de Sandenburgerlaan liepen was het bar en boos.

Bezorgde ouders brachten nog regenkleding naar hun kroost maar uiteindelijk werden de kleinen er in de buurt van het Zonnehuis uitgehaald. De organisatie had inmiddels ingegrepen bij de Holweg bij Leersum waar de deelnemers normaal door het bos achter het Doornse Gat zouden lopen richting Zonnehuis. Nu werden zij over het fietspad naar het Zonnehuis geleid.

Op het plein op de Kampweg werd het defilé afgenomen door een zeer enthousiast gezelschap, bestaande uit burgemeester Frits Naafs, geflankeerd door de wethouders JanCees Salverda, Robbert Waltmann en Emmy van Wijngaarden en de voorzitter van de regelingscommissie Rients Politiek en secretaris Cris Kraan. Met vrolijke muziek opende de Harmonie Doorn het defilé. Zij werden gevolgd door een grote groep van Bartiméus deelnemers met hun begeleiders, die een warm applaus van het publiek in ontvangst konden nemen.

Er volgde een fleurige stoet van schoolkinderen, gestoken in de T-shirts en met petjes in de kleur van hun school. Zij waren beladen met bloemen, ballonnen, dropslingers en zelfgemaakte medailles waarmee ouders en bekenden hun waardering voor de geleverde prestatie tot uitdrukking brachten. Uit Doorn liepen de Nicolaasschool, De Wijngaardschool, de Kameleon, School Hoog Moersbergen en de Triangel mee. Uit Langbroek waren dat De School met de Bijbel en de Piet de Springerschool. Uit Maarn liepen de basisscholen De Meent en De Ladder en uit dezelfde plaats liep het muziekkorps Klein Maar Dapper mee. Wijk bij Duurstede was vertegenwoordigd door de scholen De Wegwijzer, Klimop en De Regenboog. Een groep van Verpleeghuis Oranjestein en individuele wandelaars werden aan het eind van de stoet vergezeld door het muziekkorps uit Cothen.

Penningmeester Hennie Mühlheim vertelde na afloop dat bij het iedere avond uitzetten van de pijlen op de route was opgevallen dat zij vooral op de route van de 10 kilometer heel veel zwerfvuil hebben moeten ophalen. In verband met de vroege schoolvakantie volgend jaar zal de wandeltocht al op 27 mei 2008 van start gaan.

advertentie
advertentie