Heuvelrug tegen superprovincie

12 maart 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Als het aan de gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug ligt, gaat de fusie tussen de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland er niet komen. In een motie heeft een meerderheid van de raad het college van B&W opgedragen zich tegen de plannen van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) te verzetten. Alleen D66, GroenLinks-PvdA en BVH zijn niet op voorhand tegen de fusieplannen. Afgelopen maandag was de minister in het provinciehuis in Utrecht om met gemeentebestuurders en -raadsleden uit de provincie te spreken over de fusieplannen. Opvallend: het college van B&W van de Utrechtse Heuvelrug ontbrak in het provinciehuis.

door Paul Nolens

Henk Veldhuizen, fractievoorzitter van het CDA Utrechtse Heuvelrug, was maandagavond wel in Utrecht. Samen met zijn partijgenoot Chantal van Steenderen, VVD'ers Baerte de Brey en Lysbeth van Valkenburg, en Hugo Prakke van D66 vertegenwoordigde hij de Utrechtse Heuvelrug. Dat er niemand van het college aanwezig was, verbaast Veldhuizen in hoge mate. ,,Iedere zichzelf respecterende burgemeester en wethouder was er."

Het college was niet aanwezig bij de bijeenkomst in het provinciehuis omdat er een gezamenlijke heisessie gepland stond. Uiteindelijk is de heisessie op het allerlaatste moment echter niet doorgegaan, want de burgemeester was ziek.

Lees meer in NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl van vandaag

advertentie
advertentie