Alzheimer Café in Ontmoetingscentrum Amerongen

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - In samenwerking met het Alzheimer Café Doorn organiseert het Ontmoetingscentrum 'Amerongen' op dinsdag 5 maart een bijeenkomst over de verschillende zorgvoorzieningen voor alzheimerpatiënten in de regio. Geïnteresseerden zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur welkom in het Ontmoetingscentrum, Burg. JHR. H. v.d. Boschstraat 44 in Amerongen (boven de bibliotheek). De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor mantelzorgers, bezoekers van het Ontmoetingscentrum, vrijwilligers en mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

In Nederland worden mensen steeds ouder en steeds meer mensen krijgen zelf of in hun omgeving te maken met dementie. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Ook ouderen met dementie blijven graag langer thuis wonen. Dit vergt veel van mantelzorgers. Mantelzorg is heel belangrijk en ondersteuning is daarom noodzakelijk. De juiste aandacht, begeleiding, zorg en opvang zijn essentieel. Enkele voorbeelden van ondersteuning zijn: Ontmoetingscentra, dagcentra, respijtzorg, thuiszorg, netwerkondersteuning, hulpmiddelen en advies.

Casemanagers van het Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug Bea Dillen en Ella van Ginkel informeren de aanwezigen over de mogelijkheden in de regio. Tijdens de bijeenkomst heeft men de mogelijkheid om vragen te stellen en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Voor informatie en aanmelding, neem contact op met de coördinator Ontmoetingscentra Willy Sturkenboom: 0343 555401, w.sturkenboom@iszdebrug.nl

advertentie
advertentie