Festival of Lessons and Carols

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het Cantatekoor Driebergen zal onder leiding van Margo van Biezen, alleen en samen met bezoekers, bekende en onbekende carols zingen tijdens het Festival of Lessons and Carols op zondag 9 december. Voor deze dienst is er muzikale begeleiding van orgel, strijkkwartet, contrabas en hobo.

In 1918 werd op het King's College in Cambridge voor het eerst op kerstavond een dienst gehouden waarin negen teksten uit de bijbel werden gelezen, afgewisseld met het zingen van Engelse kerstliederen (carols). Daarmee werd een traditie geboren: vanuit King's College verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar kerstmis.

In zowel de lezingen als de liederen wordt de aanloop naar de geboorte van Jezus Christus verwoordt vanaf het begin (Genesis) tot aan de komst van de koningen bij de stal. De keuze van de liederen varieert per Festival, hoewel een aantal carols vrijwel altijd wordt gezongen: Once in Royal David's City aan het begin van de dienst en aan het eind Hark the Angels Sing.

Het Festival of Lessons and Carols, waarbij iedereen welkom is, vindt plaats in de Grote Kerk, Hoofdstraat 115 te Driebergen en begint om 19.30 uur. Toegang is gratis, wel is er een collecte.

advertentie
advertentie