Ondernemend Heuvelrug: Grote oefenzaal A.E. Stoltenkamp

22 november 2012 om 00:00 Ondernemend

DOORN - ,,Alsof ik in een andere praktijk werk”, zegt fysiotherapeut Anneke Bouwhuis over de verbouwing van de Praktijk voor Fysiotherapie, Sportfysiotherapie & Manuele therapie A.E. Stoltenkamp in Doorn.

Aan meer lichamelijke bewegingsvrijheid voor patiënten werken Adriaan Stoltenkamp en zijn team al 32 jaar. En nu is dan ook de bewegingsruimte van de praktijk aangepakt. Een verdubbeling van de oefenzaal is het grootste wapenfeit.

Stoltenkamp is een fenomeen in Doorn. Een vat vol kennis, ervaring en verhalen. Hij werkt nauw samen met de Doornse huisartsen, behandelt mensen zowel in de praktijk als aan huis en vervult een regiofunctie als het gaat om manuele therapie, sportfysiotherapie, de COPD-beweeggroep, shockwave-therapie, echografie en Kiss-baby’s.

Zijn praktijk boekt ook veelbelovende resultaten met de Beweegkuur. Geïnteresseerde obesitas- en diabetespatiënten van huisarts Groen en enkele diëtisten krijgen een beweegrecept. Vaak zijn deze mensen bang om te bewegen. Doel is om hen verantwoord te laten trainen om zo de stap naar een sportvereniging te verkleinen.

Na 32 jaar ziet Stoltenkamp fysiotherapie nog altijd als het mooiste vak van de wereld. ,,Ik kom in contact met allerlei mensen en mag helpen hun klachten te verminderen en hun kwaliteit van leven te bevorderen.” Volgens zijn oudste patiënt, mevrouw Maarsen-Scherpenisse (92), doet hij dat met verve. Al zo’n dertig jaar staat Stoltenkamp haar bij. Door haar handicap heeft ze behoorlijk wat lichamelijke klachten. Inmiddels komt hij bij haar thuis om ervoor te zorgen dat zij armen en benen soepel houdt. ,,Mede dankzij Adriaan kan ik nog zelfstandig wonen. Als mens mag ik hem zeer.”

Groei

Stoltenkamp investeert doorlopend in kwaliteit en kennis om de patiënt zo goed mogelijk te behandelen. Het afgelopen jaar haalde hij nieuwe, ervaren krachten in zijn team. Anneke Bouwhuis is al vele jaren actief als sportfysiotherapeut, Arie Holdijk heeft z’n sporen verdiend in de Mulligan mobilisatietechnieken, Katja Schmeing-Visschers is expert op het gebied van lymfedrainage en Jody Stoelers is de jonge hond van het gezelschap. Zij gaat zich specialiseren in geriatrie-fysiotherapie.

Bewegingsmogelijkheden creëren en geven, dat is waar de Praktijk voor Fysiotherapie, Sportfysiotherapie & Manuele therapie A.E. Stoltenkamp naar streeft.

Kijk voor meer informatie op www.fysiotherapie-stoltenkamp.nl of bel naar 0343- 415 890.

advertentie
advertentie