ICT-diensten vanaf deze week gebundeld

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/DOORN - De RID Utrecht (Regionale ICT-Dienst Utrecht) is deze week officieel van start gegaan in Soesterberg. Tot de verhuizing naar het nieuwe gemeentehuis (per 1 mei 2013) in Doorn, is dit de plek waar de ICT-diensten van de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede hun krachten bundelen.

Het komende halfjaar wordt de nieuwe ICT-omgeving opgebouwd. Alle ICT-medewerkers van de zes betrokken gemeenten hebben in de samengevoegde dienst een plaatsje gekregen. Bestaande systemen worden overgenomen en de komende maanden wordt de organisatie stapsgewijs aangepast aan de nieuwe werkomgeving.

Het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de gemeenteraad inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de voortgang. Utrechtse Heuvelrug is sinds 11 juni aangesloten op het nieuwe RID-systeem. Door met vijf andere gemeenten samen te werken, worden de systemen minder kwetsbaar en verbetert de dienstverlening. Het is daarnaast goedkoper, problemen kunnen op afstand opgelost worden. De gemeenten zijn ook minder afhankelijk van het inhuren van externe bedrijven om eventuele ICT-problemen op te lossen.

advertentie
advertentie