Doornse jeugd Elfstedentocht op ijsbaan

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Op de ijs- en skeelerbaan in Doorn zal zaterdag 4 februari de 23e jeugd Elfstedentocht gehouden worden. Voor de vijfde keer wordt de Elfstedentocht 's avonds gehouden en zal de baan sfeervol verlicht zijn. Het bestuur van de Doornsche IJsclub hoopt dat de 23e jeugd Elfstedentocht dit jaar weer op ijs verreden kan worden.

IJsbaan open

Zoals de weersverwachtingen er nu uitzien kan er weer geschaatst worden vanaf woensdag en dan kan er goed geoefend worden voor de Elfstedentocht. Dit zal dan de tweede tocht op ijs zijn en het belooft een groot feest te worden.

De medewerkers zullen een mooie route uitzetten op de skeelerbaan die door de kinderen op schaatsen, rolschaatsen of skeelers afgelegd moet worden (afhankelijk van het weer). Bel voor aanvang het informatienummer. De baan zal geheel omgebouwd worden tot de provincie Friesland met de 11 beroemde steden en sfeervolle verlichting. Om 18.00 uur zal het startschot gegeven worden van deze Doornse Elfstedentocht voor kinderen van 5 tot 14 jaar.

Bij de start krijgen de deelnemers een kaart waarop tijdens de tocht in alle 11 steden knipjes gegeven worden. Bij elke stad staat een controleur waar om de 5 minuten een knipje gehaald moet worden en welke niet voorbij gereden mag worden. In veel stempelposten staan schaatsers die zelf de echte elfstedentocht verreden hebben. Onderweg staat natuurlijk een koek en zopie tent. Bij inlevering van de kaart met alle 11 knipjes krijgen de deelnemers een mooie medaille.

Inschrijving voor deze Elfstedentocht is vanaf 17.30 uur in het clubhuis bij de ijs- en skeelerbaan van de Doornsche IJsclub aan het IJsbaanlaantje 1 te Doorn, achter sporthal Steinheim aan de Wijngaardsesteeg. De deelname is gratis.

advertentie
advertentie