Openingsweekend Driebergen Open Jeugd Tennistoernooi groot succes

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Tennisvereniging Risenborgh en tennisvereniging Manger Cats organiseren dit jaar voor het eerst gezamenlijk het Driebergen Open Jeugd Toernooi. Aan het toernooi doen bijna 140 kinderen mee van 15 verschillende tennisverenigingen uit de regio. Er wordt gespeeld in 5 leeftijdscategorieën, t/m 8 jaar, t/m 10 jaar, t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. Het toernooi vindt van 15 tot en met 23 oktober plaats op de banen van TV Risenborgh bij het sportcentrum Hoenderdaal.

Tijdens de toernooiweek wordt er niet alleen getennist, maar worden voor de kinderen ook allerlei nevenactiviteiten georganiseerd. Het bakken van hamburgers, pannenkoeken en poffertjes wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en Albert Heijn, die ook gratis fruit beschikbaar stelt. Sponsor Kiwanis Driebergen heeft zelfs een financiële bijdrage van €500,- geschonken.

Daarnaast zijn er verschillende leuke gadgets die worden weggegeven, zoals bidons, zonnebrillen en stressballen. De tennissers kunnen tevens met korting hun racket laten bespannen in frisse kleuren.

Op woensdag wordt de een clinic 'Amazing Balls' gegeven, waar de deelnemers trucs leren die tennissers als Nadal, Federer en Monfils, de kampioen in toverballen, geregeld op de baan laten zien. Het doel is om iets nieuws te leren en verder met z'n allen lekker lol te hebben in tennissen.

Impuls

Guido van Bosbeek, voorzitter Jeugdcommissie tennisvereniging Risenborgh: ,,Tennisvereniging Risenborgh werkt hard aan het verder opbouwen van het jeugdprogramma. Door onze samenwerking met Hoenderdaal kunnen kinderen het hele jaar door binnen lessen, maar daarnaast organiseren we verschillende activiteiten. Dat we nu samen met tennisvereniging Manger Cats dit jeugdtoernooi organiseren moet het tennis in Driebergen een verdere impuls geven!''

advertentie
advertentie